Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську працюють «школи здоров’я» щодо профілактики серцево-судинних хвороб

У Дніпропетровську на базі амбулаторій центрів первинної медико-санітарної допомоги працюють «школи здоров’я» щодо профілактики серцево–судинних хвороб. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Там сімейні лікарі проводять заняття з пацієнтами з-поміж іншого щодо правильного харчування, фізичних навантажень тощо. Загалом у місті реалізується широкий комплекс профілактичних заходів щодо попередження серцево–судинних хвороб, втілюються сучасні методи діагностики, як на первинному рівні надання медичної допомоги, так і на наступних. Діагностика і лікування цих хвороб проводиться згідно відповідних протоколів надання медичної допомоги.

В усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги можна зробити електрокардіограму, визначити рівень холестерину та глюкози крові. Хворі, що перебувають під диспансерним наглядом, проходять профілактичне лікування амбулаторно або в медичних закладах другого рівня надання медичної допомоги, зазначають у департаменті.

Сьогодні серцево–судинні хвороби є головною причиною захворюваності та смертності населення в багатьох країнах світу, у тому числі в Україні. У Дніпропетровську захворюваність на серцево-судинні хвороби в загальній структурі захворюваності населення міста складає 27%, тобто серед осіб, що хворіють на ту чи іншу хворобу, кожен третій має хворобу серцево–судинної системи. Серед причин та факторів ризику виникнення цих хвороб є неправильне харчування, низька фізична активність, стреси, куріння, фізичні та розумові перевантаження, спадкові фактори тощо, додають у департаменті.

Всесвітній день серця відзначається щорічно в останню неділю вересня за ініціативи Всесвітньої федерації серця та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У лікарнях Дніпропетровщини щороку роблять понад 12,5 тис офтальмологічних операцій
Одним із завдань органів місцевого самоврядування є підтримка медичної сфери, — експерти U-LEAD
Програма медичних гарантій-2022 на Дніпропетровщині: збільшене фінансування та нові послуги
Нові амбулаторії, обладнання та «швидкі»: ТОП досягнень Дніпропетровщини в медичній сфері за 2021 рік
Як змінилася думка українців про охорону здоров’я за президентства Володимира Зеленського, 2019–2021