Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську відкрили перший в Україні SPACE HUB

20 вересня у Дніпропетровську у Парку Ракет відкрився перший в Україні SPACE HUB – професійна платформа для нових ідей у космічній сфері. Вона містить бізнес-інкубатор для космічних, інженерних та IT start-up, event-зону для наукових заходів та музей науки, де розмістять прототипи унікальних наукових розробок. Зараз тут вже з’явилися перші експонати: об`ємна таблиця Менделєєва, яка містить 16 нових елементів, виявлених у космосі та котушку (трансформатор) Тесла.

«SPACE HUB – це платформа для ініціативних людей, молодих вчених, які генерують унікальні ідеї з розвитку космічної галузі. Амбітна ідея належить резидентам бізнес-інкубатору InnovationBox, який ми відкрили минулого року. Ми створюємо сприятливе середовище, де ідеї та проекти трансформуються в успішні бізнес-компанії. І у нас є результати – за час існування InnovationBox 5 проектів отримали інвестиції в розмірі 250 тис. доларів. Механізм дуже простий: хлопці приходять зі своїми ідеями в бізнес-інкубатор. Тут їх навчають, надають експертну підтримку, допомагають в бізнес-плануванні. У підсумку ідея трансформується в готовий бізнес-проект, який можна пропонувати донорам, інвесторам, банкам. Це ефективна система, яка дає молодим підприємцям перший імпульс для розвитку», – зазначив голова Дніпропетровської облради Євген Удод.

Наразі молоді підприємці вже мають ряд конкретних пропозицій для розробки – це контроль психологічного стану космічних туристів та електродвигун для супутника.

За словами ініціатора створення SPACE HUB, ментора Дніпропетровського бізнес-інкубатору InnovationBox Максима Ткаченка, головна ідея проекту – змінити уявлення людей про космос, розширити їх світогляд у цьому напрямку та довести, що розвиток цієї галузі дозволить розширити економічні та промислові можливості Дніпропетровщини та України.

Цього ж дня біля Парку Ракет працювала величезна інтерактивна лабораторія під відкритим небом – Наукові пікніки. Відвідувачі змогли долучитися до цікавих експериментів, дослідів, ігор з фізики, хімії, математики, геології, робототехніки, біології, електротехніки та відчути себе геніальним науковцем.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Дніпропетровців запрошують на «Дні науки»