Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Якість солонянських доріг перевірить спеціальна лабораторія

«Дорожні пригоди» в Солонянському районі тривають. Місяць тому комісія під керівництвом Дніпропетровської облдержадміністрації поїхала туди, щоб перевірити скарги мешканців на якість доріг. Солонянщина зустріла дірками в асфальті і небажанням співпрацювати. Сьогодні комісія виїхала, озброївшись спецтехнікою. Вона дозволить в лабораторних умовах визначити — чи сумлінно ремонтують дороги в районі. Якщо ні — виконавець мусить переробити власним коштом.

Комісія побувала в селищі Солоне, щоб взяти зразки нового асфальту, покладеного влітку. У ній — представники Дніпропетровської ОДА, громадські діячі і фахівці з контролю якості доріг. «За ініціативою керівника області Валентина Резніченка, ми регулярно перевіряємо дорожній ремонт, який виконується в цьому році, — пояснив головний спеціаліст департаменту житлово-комунального господарства і будівництва ОДА Володимир Кушнаренко. — Відвідавши Солоне, ми засумнівалися в ремонті і вирішили залучити лабораторію Служби автомобільних доріг. Вона проведе аналіз якості асфальту».

Особливу увагу комісія приділила дорозі в провулку між вулицями Жовтнева і Кірова, що відремонтована за рахунок солонянського місцевого бюджету: «Є підозри, що покладено неякісний асфальт. Це загрожує калюжами, які вберуться в дорожнє покриття і руйнуватимуть його», — зазначив Володимир Кушнаренко.

Запрацювала спецтехніка. Так званий бензоріз з ревом відділив акуратний кубик нового асфальту розміром з пачку цигарок: «Зовні асфальтобетон не пухкий. Але його хіміко-фізичні властивості і рівність шару визначимо в лабораторії», — пояснив начальник відділу лабораторії Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області Юрій Шкуринський. А спеціаліст департаменту ЖКГ додав — дірка в асфальті надовго не затримається: «Сьогодні-завтра її вже залатають».

Вже через тиждень результати аналізу будуть відомі. «Якщо ремонт не якісний, виконавець переробить його власним коштом», — констатував Володимир Кушнаренко.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Капитально отремонтировали улицу Горького в селе Старовишневецкое Синельниковского района – Валентин Резниченко
В Днепре ремонтируют дороги: адреса
В Днепре ремонтируют дороги: адреса
Завершился капремонт 14-километрового участка Криворожской трассы – Валентин Резниченко
Капитально отремонтировали дорогу Александрия-Тихий Став в Широковском районе – Валентин Резниченко