Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


За місяць на Дніпропетровщині презентують нову стратегію розвитку, запропоновану самими жителями

Без конкуренції та на повній довірі один до одного: більше 500 активних жителів взяли участь у Стратегічній сесії Дніпропетровської області. Науковці, підприємці, будівельники, діячі культури, громадські активісти, адвокати визначали, якою має бути Дніпропетровщина. Лейтмотив, що звучав у учасників протягом дня — самоорганізація населення. Всі ідеї, запропоновані дніпропетровцями, проаналізують експерти Громадянської платформи «Нова країна», оберуть найбільш ефективні та у вигляді проектів презентують жителям області.

Координатор Громадянської платформи «Нова Країна» Валерій Пекар зазначив, що розвивати наші міста і села за допомогою методів, які використовувалися 70 років тому, вже неефективно. «Потрібні нові підходи, нові ідеї. Нам ніде їх узяти, тільки як з голів у людей», — додав він.

«Час, коли чиновники в кабінетах самі вирішували, що потрібно робити, минув. Тепер влада працює разом з людьми. Тільки через діалог влади і суспільства можливий розвиток нашого регіону і країни. У суперечках і дискусіях народилися нові ідеї та пропозиції, які змінять Дніпропетровську область. Спільними зусиллями вони перетворяться на конкретні проекти. Ми як влада будемо втілювати їх у життя», — сказав голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Сесія проходила в декілька етапів. Спочатку за допомогою спеціальних вправ людей познайомили. Учасників розбили на пари, потім з заплющеними очима вони аналізували проблеми області, уявляли її через 3 роки, визначали сильні сторони. Всім цим вони ділилися з партнером. Після цього команди по 10-12 чоловік у вигляді «мозкового штурму» обмінювалися ідеями з розвитку конкретної сфери життя. Загалом їх було 10 — боротьба з корупцією, міська інфраструктура і господарство, малий бізнес, важка промисловість, агропром, інформаційні технології, економіка, туризм та гостинність, культура, освіта тощо. Кожна команда мала свого «хранителя» — відповідального, який записував ідеї, акумулював їх та презентував загалу наприкінці дня.

Після п’ятигодинного «мозкового штурму» небайдужі до розвитку рідної області громадяни запропонували впровадити електронні сервіси практично в усі сфери життя, створити інвестиційну візитівку регіону, ресурсний центр для підготовки фахівців інвестиційної сфери. Серед ідей також — побудова екопоселень, нова транспортна концепція, синхронізація виробничих потреби з освітніми програмами і багато іншого.

«За кожним проектом закріплять відповідний департамент облдержадміністрації та вирішать, яким буде фінансування – з обласного бюджету, коштом приватних фондів чи бізнесу. Втілювати проекти в життя будемо всі разом і публічно. На сайті облдержадміністрації відобразимо статус реалізації кожного проекту. Всі бажаючі зможуть слідкувати за цим. Все буде відкрито», — наголосив радник очільника регіону Юрій Голик.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В ДнепрОГА предпринимателям расскажут, как рационально тратить деньги и приумножать доходы компании
Электронный бюджет, муниципальный WI-FI и центр грантрайтинга: на Днепропетровщине реализовано 5 проектов Стратегической сессии
Смарт-сіті, екологічний моніторинг та безкоштовний WI-FI – перші 8 проектів Стратегічної сесії втілять в життя
Перші 8 проектів стратегічної сесії Дніпропетровщини обрано для втілення в життя
Податкова зацікавилася Стратегічною сесією Дніпропетровщини