Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


400 мешканців Волоського отримають воду вперше за 28 років

Майже 30 років мешканці південної частини села Волоського на Дніпропетровщині жили без води. Це понад 200 будинків, приблизно 400 людей. Відключили воду у 1987 році. З тих пір хтось купував її у пляшках, а хтось носив з річки Дніпро. Нарешті проблему вирішено.

«З 1987-го люди страждали без води, — розповідає голова Волоської сільради Віктор Малаканов. — Роками оббивали пороги чиновників, але марно — далі обіцянок не доходило. Нещодавно звернулися до керівника області Валентина Резніченка, і вже через місяць, у серпні почалося будівництво водонапірної башти та водоводу».

86-річна Тамара Іванівна 30 років носила воду у відрах з Дніпра. Мила посуд у тазику. Як купалася — розповідати не хоче. Коли побачила в крані воду — не повірила: «Раніше я могла воду тягати. Але зараз вже старенька, сил немає. Коли ми звернулися до Валентина Резніченка, не повірили, що він проблему вирішить. Надто вже багато ми чули обіцянок. Але він вирішив і швидко. Спасибі йому і всім, хто допоміг нам», — дякує Тамара Попова.

До нового водоводу вже підключилися понад 30 будинків. Зовсім скоро нормально скупатися зможуть всі 400 мешканців Волоського. «Щоб повністю завершити роботи на магістралі, треба ще зо два тижні. Тоді й сусідньому селу Майорка дамо воду», — обіцяє Віктор Малаканов.

Цього року за завданням керівника Дніпропетровщини вже запущено 5 водоводів по всій області. До середини грудня планують відкрити ще 4. У наступному році — 15: «Приблизно 60 тисяч мешканців області сьогодні без води, — пояснив заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації Василь Разводов. — Голова ОДА Валентин Резніченко не став з цим миритися і поставив завдання — за 2 роки централізовано забезпечити всю Дніпропетровщину чистою водою. Рухаємося хорошими темпами, з графіка не вибиваємося».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Построили водовод Зеленодольск-Большая Костромка – Валентин Резниченко
За три года на Днепропетровщине построили и реконструировали более полусотни водоводов — Валентин Резниченко
В 2017-м на Днепропетровщине построили и реконструировали 11 водоводов — Валентин Резниченко
Питьевую воду получили более полутысячи жителей Зеленой Балки – Валентин Резниченко
Около 3,5 тысяч жителей Криничанского района получат питьевую воду – Валентин Резниченко