Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Більше 8 тисяч демобілізованих повернулися на Дніпропетровщину

З початку антитерористичної операції більше 20 тисяч мешканців Дніпропетровщини стали на захист рідної землі. Близько 8 тисяч наших земляків вже повернулися додому. 6,3 тисячі з них отримали посвідчення учасника бойових дій. Решта ще оформлюють документи та отримають статус найближчим часом. Про це повідомляють в департаменті соціального захисту населення ОДА.

«Захисники виконали свій обов’язок перед державою — держава виконає свій обов’язок перед ними. Ми звикли працювати за схемою: є потреба, знаходимо вирішення. Тому й створили на Дніпропетровщині центр допомоги учасникам АТО одразу після повернення перших хлопців додому. Вони багато зробили для своєї країни, тепер країна підтримує їх», — наголосив Валентин Резніченко.

Центр допомоги учасникам АТО працює більше 3 місяців. Допомогу в ньому вже отримали 1,5 тисячі демобілізованих та їх родин. Обласний центр знаходиться в облдержадміністрації на проспекті Кірова, 1. Щоб хлопцям, які живуть у віддалених куточках області, не доводилося їхати в Дніпропетровськ, у всіх 22 районах Дніпропетровщини відкриті представництва. Телефонну консультацію можна отримати за номером (056) 742-86-62. На Дніпропетровщині працює й гаряча лінія психологічної підтримки учасників АТО: 0-800-505-085.

На Дніпропетровщині для учасників АТО діє багато спеціальних програм. Ті, хто не має власного житла, можуть його отримати. 34 родини бійців АТО вже оселилися у новенькі квартири, ще 53 родини атошників зможуть це зробити до кінця року.

В області також запущена програма оздоровлення воїнів. Бійці можуть поправити здоров’я в санаторіях України та Дніпропетровщини. Більше 600 захисників регіону вже відпочили. 1,5 тисячі бійців отримали матеріальну допомогу на оздоровлення.

«Питання номер один сьогодні – це повернення бійців АТО до мирного життя. Вони знають як захищати країну, однак не всі можуть знайти себе в цивільній справі. На Дніпропетровщині ми навчаємо захисників програмуванню і комп’ютерній грамоті, англійській, залучаємо їх до роботи в громадських організаціях. Багато атошників беруть активну участь у житті регіону, двоє найактивніших стали моїми радниками», — наголошує очільник регіону.

ЦЕНТР АТО 2(ИНФ)_УКР

ЦЕНТР АТО 2(ИНФ)_УКР

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Тысячам военных помогли адаптироваться к мирной жизни на Днепропетровщине – Юрий Голик
Новые курсы для бойцов АТО, подготовка к рождественскому балу и гастроли исполнителей атошных песен: ДнепрОГА отчиталась о достижениях недели
Очередная группа демобилизованных начала обучение на курсах PHP программирования, — Валентин Резниченко
Более 700 демобилизованных Днепропетровщины отправятся на реабилитацию в санатории Украины
Более 5 тысяч демобилизованных из Днепропетровщины включены в единый реестр бойцов АТО