Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровщина на 10% збільшить видобуток власного газу, — Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині будуть розробляти 4 нові родовища газу. Це дозволить збільшити його видобуток на 10%. Займатиметься розробкою покладів «Шебелинкагазвидобування» — філія державного підприємства «Укргазвидобування». Погодження на спецдозволи останньому надали депутати обласної ради.

«Регіон має поклади блакитного палива. Розробка нових родовищ на 10% збільшить видобуток власного газу. А це черговий крок до енергетичної незалежності як нашої області, так і України в цілому. Реалізація таких проектів дозволяє залучати до Дніпропетровщини внутрішні інвестиції та створює додаткові робочі місця», — сказав очільник регіону Валентин Резніченко.

Щоб почати видобуток газу, «Укргазвидобування» має отримати ліцензію. Після цього його філія «Шебелинкагазвидобування» розпочне геологорозвідувальні роботи – оцінить обсяги можливого видобутку. Потім розпочнуться буріння нових свердловин Попаснянсько-Самаринського, Шевського та Мусієнківського родовищ, які розташовані в Павлоградському та Юріївському районах. В Новомосковському та Магдалинівському районах, де розташоване діюче Перещепинське родовище, розширять межі видобутку газу.

За попередніми прогнозами, розробка нових родовищ дозволить збільшити в регіоні видобуток газу на 25-35 млн.м3 на рік , тобто на 10%.

Загалом в області знаходиться одинадцять родовищ, де ведеться видобуток блакитного палива. З них дев’ятьма займається «Шебелинкагазвидобування». Щорічно підприємство отримує до 350 млн. кубометрів газу, щодня — близько 1 млн. м3. Лише цією добовою нормою можна взимку місяць опалювати до 2 тисяч будинків приватного сектору. Користуються блакитним паливом власного видобутку підприємства та жителі Дніпропетровська, Новомосковського та Магдалинівського районів. Перед тим, як надійти до домівок споживачів, сировина проходить технологічну очистку.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: