Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Сьогодні Україна подала свій очікуваний внесок до глобальної кліматичної угоди

Сьогодні, 30 вересня, Україна подала до Секретаріату Рамкової конвенції ООН зі Зміни Клімату так званий очікуваний національно-визначений внесок (ОНВВ) до нової глобальної кліматичної угоди на період 2020-2030 роки, який був затверджений розпорядженням Уряду. Цей документ вплине на стратегію та перспективи соціально-економічного розвиткизу України на найближчих 15 років.

Про це заявила заступник директора департаменту кліматичної політики Міністерства екології та природних ресурсів Олена Балбекова в ході круглого столу «Внесок України до глобальної кліматичної угоди: яка кліматична політика буде завтра?», організованого в УКМЦ Громадянською мережею ОПОРА.

З-поміж усіх запропонованих експертним середовищем та громадськістю варіантів за основу при визначенні ОНВВ був прийнятий «інвестиційно-активний» макроекономічний сценарій розвитку, який передбачає, що Україна бере на себе амбітну, але в той самий час обґрунтовану та справедливу ціль не перевищувати у 2030 році 60 % викидів парникових газів від рівня викидів таких газів у базовому 1990 році. Цей ОНВВ України, як зазначено в самому документі, буде переглянутий після відновлення територіальної цілісності й суверенітету держави, ухвалення стратегій соціально-економічного розвитку на період після 2020 року з урахуванням обсягів залучення інвестицій.

Глобальна кліматична угода буде в центрі уваги Конференції Сторін, яка відбудеться у грудні в Парижі. Президент Франції Франсуа Олланд, зокрема, заявив, що ця конференція може виявитися «останнім шансом врятувати планету Земля».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: