Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську захворюваність на ГРВІ відповідає сезонному рівню

На сьогодні у Дніпропетровську захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила головний лікар міського Центру здоров’я Алла Толчинська.

«За останній тиждень до Центрів первинної медико-санітарної допомоги звернулись 3 тисячі 649 осіб з ознаками ГРВІ, із них 67% — діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем кількість хворих зменшилась на 6%. На сьогодні госпіталізовано 129 хворих із них 122 дитини», — зазначила Алла Толчинська. Вона також нагадала, що найефективнішою профілактикою грипу є вакцинація, зараз якраз найкращий час її робити. «Щеплення краще робити у жовтні-листопаді, оскільки організму потрібно близько місяця на те, щоб виробити імунітет.

У цьому сезоні очікується три штами грипу, деякі з них вже відомі — А-Каліфорнія, А-Швейцарія та В-Пхукет», — сказав головний спеціаліст департаменту охорони Дніпропетровської міської ради Іван Кондратенко. Він також наголосив, що цього року із держаного бюджету було виділено 247 тисяч 400 гривень на вакцинацію медичних працівників, фахівців департаменту освіти, соціального захисту, працівників інтернатів, дітей-сиріт та інших.

Головний лікар міського Центру здоров’я Алла Толчинська наголосила, що при перших проявах ГРВІ краще залишитися вдома та викликати сімейного чи дільничного лікаря. Ні в якому разі не можна займатись самолікуванням. «Неправильно приймати антибіотики при лікуванні вірусних інфекцій, оскільки ними лікують вже ускладнення вірусу. Якщо лікар прописав вам антибіотики – приймайте їх згідно із рекомендацією. В жодному разі не скорочуйте курс лікування самостійно, оскільки симптоми можуть повернутися, а організм отримає стійкість до ліків», — додала Алла Толчинська.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Днепропетровщине выросла заболеваемость гриппом и ОРВИ
В школах Днепра на карантин закрыто 26 классов
За прошедшую неделю более 15 тыс. жителей Днепропетровщины заболели гриппом и ОРВИ
В январе гриппом и простудой заболели 60 тыс. жителей Днепропетровщины
За последнюю неделю гриппом и простудой заболели более 14 тыс. жителей Днепропетровщины