Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вперше в Україні: на Дніпропетровщині можна прописатися он-лайн

Дніпропетровщина першою в Україні запровадила електронну прописку. Відтепер зареєструватися за місцем проживання або знятися з реєстрації можна без довгих черг, просто в режимі он-лайн. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

Дніпропетровщина на iGov запустила дві нові адмінпослуги – реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання. Вони мають найбільший попит у населення. Зазвичай, на таку процедуру йшло більше дня: постояти в черзі, сплатити збір, заповнити документи та багато іншого.

Завдяки системі iGov процедура спрощується врази. Відтепер всі необхідні документи заповнюються он-лайн без черг та походів по кабінетах. Так само сплачується й збір. Завітати до міграційної служби потрібно лише для того, щоб поставити штамп у паспорті, але час візиту можна обрати самостійно. До цього моменту там вже підготують всі документи та швидко поставлять штамп.

«Наша мета проста: полегшити життя мешканців регіону та для цього перевести всі адмінпослуги в електронний формат. Ми йдемо до найсучасніших світових стандартів. І на сьогодні – це адмінпослуги онлайн. Ними вже користуються підприємці, молоді батьки, пенсіонери та інші жителі Дніпропетровщини. До кінця року 80% всіх держпослуг на Дніпропетровщині плануємо перевести в електронний формат», — наголосив Валентин Резніченко.

Система iGov самостійно відслідковує термін надання послуги, кількість відмов. До того ж кожен, хто звернувся за послугою, зможе анонімно за допомогою електронної пошти оцінити якість обслуговування.

На Дніпропетровщині вже можна отримати онлайн більше 50 адмінпослуг: субсидію, виплату при народженні дитини, реєстрацію авто з пробігом у МРЕВ, довідку про доходи тощо. У найближчій перспективі — запуск ще 40 електронних послуг: отримання ідентифікаційного номера у податковій, реєстрація в МРЕВ нових автомобілів, отримання і зміна водійських прав тощо.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Еще три онлайн-услуги на портале iGov стали доступными для днепрян
Для жителей Днепра доступны новые сервисы на iGov: онлайн разрешение на покупку, хранение и ношение оружия
+6: Уже 192 админуслуги можно получить онлайн на Днепропетровщине
Ще 9 нових адмінпослуг можна отримати на Дніпропетровщині онлайн, — Валентин Резніченко
В роддомах Днепропетровска можно получить свидетельство о рождении еще до выписки