Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


16 кандидатів на місце: набирають нових прокурорів Дніпропетровщини

Реформування прокуратури продовжується. За новим законодавством на Дніпропетровщині з 48 прокуратур залишиться лише 13. Майже 500 прокурорів та юристів регіону вступили у боротьбу за прокурорське крісло. За підсумками трьох тестувань залишилося по 16 кандидатів на кожну прокурорську посаду Дніпропетровщини. Про це повідомили в управлінні взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації.

Розпочалося системне реформування прокуратури України. Для цього прийнято новий закон про роботу прокуратур. За новим законодавством на Дніпропетровщині з 48 прокуратур залишиться лише 13. Наразі триває відбір їх очільників.

«На Дніпропетровщині багато компетентних та патріотичних людей, що вміють і прагнуть працювати. Прокуратура давно потребувала реформування та оновлення кадрів. Лише здорова конкуренція дозволить обрати найкращих прокурорів та перезавантажити роботу цього органу», — наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.

Подати заявку на участь у конкурсі міг кожен, хто має юридичну освіту, працював прокурором не менше 3-х років, або не менше п’яти років в галузі права.

За результатами трьох тестувань Генеральна прокуратура України сформувала рейтингові списки кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур. Перші 16 у рейтингу пройшли до наступного туру конкурсу. З 10 листопада спеціальна комісія розпочне співбесіду з цими кандидатами. Всі співбесіди можна переглянути в режимі он-лайн на сайті Генеральної прокуратури України за посиланням: http://www.gp.gov.ua/ua/reforms?_m=publications&_t=rec&id=163707.

З усіх кандидатів оберуть лише 13, яких призначать на посаду прокурорів Дніпропетровщини.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Україні розпочали роботу нові окружні прокуратури
Боротьба з корупцією та протидія організованій злочинності: підсумки роботи прокуратури Дніпропетровщини
На Днепропетровщине 9 депутатов и чиновников ОМС привлекли к админответственности
Коллективу прокуратуры Днепропетровщины представили нового руководителя и его заместителей
Прокуратура хочет увеличить размер залога для заместителя городского головы Днепра