Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Демократична коаліція має об’єднати новообраних депутатів місцевих рад від демократичних політичних сил, — Гліб Пригунов

Партія «СОЛІДАРНІСТЬ» — Блок Петра Порошенка» ініціює створення коаліції демократичних сил серед новообраних депутатів місцевих рад та пропонує політичним партіям підписати коаліційну угоду по створенню демократичної більшості. Про це повідомляє пресс-служба партії «Солідарність» — Блок Петра Порошенка».

Гліб Пригунов, керівник секретаріату обласної територіальної організації партії «Солідарність» — БПП», заявив про готовність формувати демократичні коаліції не тільки з партіями-партнерами по коаліції у Верховній Раді, але й з іншими депутатами, котрі тримаються європейського вектору розвитку України, та політичними силами, які позиціонують себе як партії демократичного толку.

Про це він повідомив під час підсумкової прес-конференції по результатах місцевих виборів-2015. За його словами, вибори успішно завершились в усіх містах області, крім Кривого Рогу, де через значну кількість порушень продовжується підрахунок голосів у другому турі мерських перегонів.

«Демократичні сили кардинально збільшили своє представництво у Дніпропетровському регіоні, зокрема від нашої політичної сили обрано 417 депутатів всіх рівнів. Знаковим є те, що серед представників партії «Солідарність» обрано депутатів у всіх міських та районних радах, понад 200 тис. виборців Дніпропетровщини довірило майбутнє регіону представникам президентської сили. В п’яти райрадах Дніпропетровщини партія отримала найвищий результат серед політичних партій, а в половині місцевих рад БПП отримала понад 20% підтримки. В чотирьох містах області – Дніпродзержинськ, Нікополь, Верхньодніпровськ та Перещепино — міськими головами зі значним відривом від конкурентів обрано кандидатів від нашої політичної сили. Це дає нам нові політичні важелі стати регіональним центром об’єднання демократичних сил», — повідомив він.

Головним завданням новообраних місцевих рад, за словами політика, має стати імплементація вже ухвалених законодавчих актів щодо децентралізації та активна робота з підготовки до реалізації розширених повноважень, які ініціюються Президентом України у змінах до Конституції.

Андрій Фісак, кандидат від «Солідарності», який за попередніми підрахунками переміг у гонці за посаду мера Нікополя, зазначив, що міста Дніпропетровської області вже відчувають переваги децентралізації. Зокрема, процес децентралізації дозволив реально збільшити наповнення бюджетів міст на 20-30%. Реальні зміни, котрі відчули на собі мешканці Нікополя, що робилися за рахунок збільшення бюджету, – це будівництво доріг. «В цьому році ми виконали 180 тис кв. м² капітального і ямкового ремонту. За рік ми зробили більше, ніж за попередні 6 років. Також нам вдалося капітально відремонтувати Нікопольський пологовий будинок, відреставровано спортивну споруду комунальної власності та інші проекти. Це все вдалося зробити завдяки децентралізації», — зазначив Фісак.

Підбиваючи підсумки виборчої кампанії, експерти зазначають, що нове виборче законодавство, за яким відбувалась місцева компанія, продемонструвало як позитивні наслідки, так і відверті недоліки. В Дніпропетровській області фальсифікації за станом своїх технологій, масштабом, значно перевищують можливості закону щодо їх блокування, вважає Владислав Романов, заступник голови обласної територіальної організації партії «Солідарність» — БПП». Після виборів законодавці мусять проаналізувати ці результати і внести відповідні зміни до закону. За словами Гліба Пригунова, процес визначення переможця у мерській гонці в Кривому Розі також продовжується через значну кількість порушень у роботі виборчих комісій.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Вибори міських голів 2015: Результати переможців у першому та другому турі голосування. Інфографіка
Александр Вилкул заявил, что не будет подавать в суд по результатам выборов
Результаты выборов по Днепропетровской области в цифрах от ЦИК
Днепропетровский горизбирком подписал итоговый протокол о подсчете голосов
Официально: мэром Днепродзержинска избран Андрей Белоусов