Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Криворізький «майдан» переїхав у Дніпропетровськ

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд розглядає скаргу «Самопомочі» щодо фальсифікацій на виборах у Кривому Розі. Про це повідомляє ukrinform.ua.

У судовій залі присутні віце-спікер Оксана Сироїд, народні депутати з фракції «Самопоміч» Ярослав Маркевич, Семен Семенченко, Артем Хмельников. Як вони кажуть — для того, «щоб суд був прозорим та публічним».

Тим часом під будівлею суду розпочалася мирна громадська акція, на яку приїхало чимало криворізьких активістів, автомайданівців. Люди тримають плакати «Ні — купленим рішенням!», «Так — чесному суду!» і кажуть, що стоятимуть до кінця.

Нагадаємо, 22 листопада у Кривому Розі на Центральній площі розпочався мітинг з вимогою скасування результатів другого туру виборів мера. Віче скликала партія «Самопоміч», кандидат від якої Юрій Милобог висувався на посаду міського голови.

Згідно з офіційними даними в другому турі виборів переміг кандидат від Опозиційного блоку Юрій Вілкул з перевагою в 752 голоси.

У «Самопомочі» заявляють, що виборча комісія визнала перемогу Вілкула ще до того, як суд розглянув скарги щодо порушень на виборах.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд відхилив усі скарги «Самопомочі» та фактично визнав, що другий тур виборів мера Кривого Рогу пройшов без порушень. Тепер «Самопоміч» оскаржує це рішення.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Диджитал ВИЗА» — для криворожан: шеринг документов и новые е-сервисы
В Кривом Роге состоялся велопробег Дедов Морозов
В Кривом Роге приняли бюджет на 2021 год
Первая сессия новоизбранного Криворожского горсовета: присяга, избрание секретаря и одиночный пикет
Кривой Рог: городская избирательная комиссия объявила результаты «второго тура»