Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Понад 200 тис. дітей Дніпропетровщини додатково вакцинують від поліомієліту

У лікарнях, школах та садочках Дніпропетровщини масово щеплять дітей від поліомієліту. За півтора тижні додаткової вакцинації цю процедуру провели більш ніж 73 тис. хлопчиків та дівчат області, а до кінця року цей показник сягне 200 тис. Препаратів вистачить на всіх. Відтак медики закликають батьків прищепити дітей. Нагадують: це єдиний порятунок від підступної та невиліковної хвороби.

Біля кабінету щеплень у дніпропетровській амбулаторії №4 людно: тут саме роблять вакцинацію від поліомієліту. 1,5-річний Тимофій міцно стискає таткову руку. Хлопчик тримається мужньо та, на відміну від ровесників у черзі, не плаче.

«Про те, що є вакцина від поліомієліту, нам повідомила лікар, — розповідає батько Тимофія Ігор Гордієнко. — Ми намагаємося не пропускати щеплення. Я вважаю, що краще зробити цю процедуру, ніж потім боротися з ускладненнями від хвороб».

Такі щеплення від поліомієліту роблять у всіх лікарнях, садочках та школах Дніпропетровщини. В області, як і у всій країні, проходить додаткова вакцинація від цієї хвороби. До регіону завезли майже 244 тис. доз препаратів та очікують нові поставки. Це ін’єкції для першого щеплення від поліомієліту та краплі для подальшої вакцинації.

«В останні три роки дуже мало дітей щепили від поліомієліту – зараз у країні таких менше 20%. Цьогоріч прийняли рішення проводити додаткову вакцинацію – незалежно від того, чи щепили дитину раніше», — пояснила начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько.

Щеплення проводитимуть у три етапи. Зараз вакцинуватися запрошують малечу від 2 місяців до 6 років. Наприкінці року підключать хлопчиків та дівчат віком до 10 років. Протипоказань для проведення процедури немає. Не робитимуть щеплення тільки якщо дитина захворіла.

«Поліомієліт — це інфекційне захворювання. Вражається нервова система, як результат — довічний параліч. Ліків від цього немає – дитина просто не встане більше ніколи. Єдиний спосіб захиститися – це щеплення», — наголосила позаштатний дитячий імунолог Дніпропетровська Олена Філіна.

Лікарі закликають батьків не боятися та зробити малечі щеплення. Французька вакцина якісна та завезена на Дніпропетровщину з дотриманням необхідної температури. Препарати Україна отримала через ЮНІСЕФ за кошти уряду Канади.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Днепропетровщине дети и взрослые могут бесплатно вакцинироваться от кори
Все жители Днепропетровщины могут бесплатно вакцинироваться от кори
Жители Днепропетровщины смогут сделать бесплатные прививки у частных врачей
На Днепропетровщине от гриппа вакцинировали почти 5 тыс. человек из групп риска
Кто в Днепре может бесплатно вакцинироваться от гриппа