Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську проводять профілактику насилля у родині

З початку року до Центрів соціальних служб для дітей, сім’ї, та молоді надійшло 48 звернень з приводу насилля у сім’ї або його реальної загрози стосовно 44 сімей. Про це повідомили у міському центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

За статистикою, найчастіше жертвами стають діти та жінки. По кожному факту насилля спеціалісти центрів соціальних служб інформували міліцію, зверталися за допомогою у відділи у справах молоді та спорту, служби у справах дітей та, за необхідністю, до громадських організацій. Потерпілим надавали психологічну допомогу, юридичні консультації, сприяли в оформленні документів та різних видів соціальної допомоги. За словами спеціалістів центрів, тих, хто потребує постійної допомоги, беруть під соціальний супровід. Соціальний супровід – це форма соціальної підтримки, що передбачає надання конкретній сім’ї комплексу соціальних послуг для подолання життєвих труднощів, мінімізації негативних наслідків чи розв’язання проблем у родині. На сьогодні під соціальним супроводом перебуває 7 родин, додають у міському центрі.

У міському центрі зазначають, що українські жінки не звикли розповідати про насилля у своїх родинах і звертаються до соціальних служб чи міліції у крайньому випадку. Тому, спеціалісти центрів регулярно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу у навчальних закладах міста. Зокрема, з початку року було проведено 7 відео-лекторіїв, на яких побували близько 200 людей, проведено 10 тренінгів, які відвідвали понад 200 дніпропетровців, на вулицях міста роздають інформаційні листівки.

Особи, що зазнали домашнього насилля, можуть звернутися до Дніпропетровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за телефоном 772-30-64 з 9.00 до 18.00 або до інформаційно-консультаційного центру для осіб, що постраждали від домашнього насилля «Ліберта» за телефоном 31-72-77 з 14.00 до 17.00.

Центр «Ліберта» має власний сайт http://dduvs.dp.ua/1/, на якому з-поміж іншого спеціалісти надають онлайн-консультації. Інформаційну допомогу можна також отримати в Обласному центрі соціально-психологічної допомоги за телефоном 376-53-83 з 9.00 до 18.00.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре педагогов учили помогать детям, ставшим жертвами насилия в семье
16 дней против насилия: Днепропетровщина присоединилась к всемирной акции
Как помочь пострадавшим от насилия в семье, рассказали ведущие психологи Днепропетровщины
В Днепре открыли уникальный приют для женщин и их детей, которые страдают от домашнего насилия
В Днепре откроют социальный приют для женщин и детей, страдающих от насилия в семье