Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Відремонтовані гуртожитки для переселенців приймуть мешканців наступного року, — Валентин Резніченко

Світлі кімнати, сучасна сантехніка, власна котельня, нові меблі – у дніпропетровському гуртожитку для переселенців зручно та затишно. У будівлі саме завершили реконструкцію. На підході – ще 14 подібних об’єктів по всій області. Їх ремонтують коштом ЄС – загалом Дніпропетровщина отримала понад 1,5 мільйони євро. Вже наступного року гуртожитки приймуть перших мешканців. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«До Дніпропетровщини з Донбасу переїхало понад 70 тисяч людей. Щоб допомогти їм почати життя заново, згуртувалися не лише мешканці нашої області, а й закордонні партнери. Їх підтримку ми відчуваємо не на словах, а бачимо реальний результат. Підтвердження тому – проект з реконструкції житла для переселенців», — зазначив очільник області Валентин Резніченко.

Один з п’ятнадцяти об’єктів, які повертають до життя коштом ЄС, знаходиться на дніпропетровській вулиці Лоцманська. Колишня лікарня два роки пустувала і була у занедбаному стані. Довелося відновлювати все з нуля — тут повністю замінили систему опалення, каналізацію, сантехніку та проводку, залатали стіни, навіть перепланували деякі кімнати. Зробили окрему котельню на твердому паливі.

У будинку житимуть 54 людини. Більшість кімнат розраховані на чотири мешканці. У кожній з них вже стоять ліжка, столи та шафи, є навіть матраци та постільна білизна. Найвірогідніше у цей гуртожиток поселять пенсіонерів.

«Проектом ЄС не передбачені телевізори, холодильник та плити. З цим нам обіцяють допомогти Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ та Червоний хрест. Зараз чекаємо на комісію з Євросоюзу, яка прийме роботи, і будемо заселяти перших мешканців», — сказав очільник області. Та додав: люди житимуть у гуртожитку стільки, скільки потрібно. За оренду платити не потрібно.

Ще чотири будівель, які реконструюють для переселенців, знаходяться у Дніпропетровську, решта – у Кривому Розі, Вільногірську, Жовтих Водах, Дніпродзержинську, Новомосковську та Синельниковому. Вони стануть новою домівкою для більш ніж двох тисяч переселенців.

obshezhitie2

obshezhitie3

obshezhitie4

obshezhitie5

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Павлограде открыли жилой дом для переселенцев
В Павлограде переселенцев загнали в угол повышением тарифов на коммунальные услуги
Дом для переселенцев реконструируют в Верхнеднепровске – Валентин Резниченко
В Днепре переселенцы собирают подписи за заселение их в общежития, отремонтированные за средства ЕС
В пяти громадах Днепропетровщины реконструируют жилье для переселенцев, — Валентин Резниченко