Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Волонтерство в проекті «Скажі своє слово!»: від ідеї до реалізації

volonter3 листопада 2015 року відбулась зустріч волонтерів в рамках заходів «Скажи своє слово!» у м.Дніпропетровськ.

Що означає «волонтерство»? Хто такий «волонтер»? Які очікування або побоювання він має? Яким ресурсом готовий поділитися? Що мотивує бути волонтером? Та в яких сферах суспільного життя може реалізуватися?

На такі питання в дружньому студентському колі шукали відповіді учасники зустрічі, переважна більшість з яких — волонтери з досвідом. Для когось волонтерство – це життя, форма допомоги, засіб самореалізації, душевна потреба. Для когось — це новий досвід та нові знайомства, цікаво та весело проведений час. Займаючись волонтерством, молоді люди готові поділитися своїм вільним часом, ідеями, душевним теплом та надати підтримку. А ще чимось матеріальним, чого мають вдосталь.

Чи є у волонтерів побоювання? Так. Що час волонтерської праці буде витрачено даремно та не матиме результату, або бути безсилим надати допомогу. Що зусилля та вклад волонтера залишаться поза увагою та не будуть нікому потрібні. Що заздрість, байдужість, неприйняття можуть зустріти волонтера в суспільстві.

Та все ж, волонтер – особлива людина! Маючи велике серце, проявляючи чуйність та дружелюбність, він готовий прийти на допомогу в різних сферах життя суспільства. Безкорисливо. Хоча і бажаючи бути необхідним та мати подяку.

Соціальна відповідальність, активна громадянська позиція, патріотизм, потяг до змін можуть привести до волонтерства. Але що сказати другу чи подрузі, мотивуючи стати волонтером чи волонтеркою? Якщо ти спробуєш себе у волонтерській роботі, ти здобудеш новий досвід, нові знання, нові знайомства. А ще — ти зміниш світ на краще, починаючи с себе. Задай собі питання: Якщо не я, то хто?! Та ставай волонтером!

До речі, заходи «Скажи своє слово!» у м.Дніпропетровськ проходили за активної участі волонтерів — студентів вишів. Попереду, наприкінці листопада – підбиття підсумків та нагородження найактивніших сертифікатами та подарунками.

Цей захід організовує Всеукраїнська громадська організація «Громадська палата України» у Дніпропетровській області, він реалізується в рамках проекту «Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпропетровську відбулася підсумкова зустріч партнерів проекту «Скажи своє слово!»
«Скажи своє слово!» крокує Дніпропетровськими вишами
У Дніпропетровську розпочалися заходи «Скажи своє слово!»
Вперше «Скажи своє слово!» у Дніпропетровську