Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


«IT-волонтери вивели Дніпропетровщину в лідери онлайн адміністрування», — Валентин Резніченко

Отримати субсидію, закордонний чи український паспорт, прописку чи довідку онлайн. Для більшості українців – це ще фантастика. Для мешканців Дніпропетровщини вже звична справа. Наша область першою в Україні перевела 80% найбільш затребуваних адміністративних послуг в електронний формат, а наступного року цей показник сягне 100%. Жодної бюджетної копійки не витрачено. Все це завдяки тісній співпраці облдержадміністрації та IT-волонтерів. Сьогодні нагороди від Дніпропетровської ОДА отримали 45 програмістів, які допомагали втілювати в життя цей проект.

«У найрізноманітніших сферах своєї діяльності облдержадміністрація взаємодіє з волонтерами – активними, сміливими, зі свіжим поглядом на будь-яку проблему. Для нас це – формула успіху, яка дала можливість впровадити не один цікавий проект. Так сталося і з iGov. Сайт розробляли сотні людей, постійно працювали над ним – кілька десятків. Вони безкорисливо допомагали країні тим, що вміють найкраще. Таким чином боролися з корупцією та робили життя земляків комфортнішим. Я дякую кожному волонтеру за таку громадську позицію. Разом ми вже досягли результату, а попереду — ще більше планів», — наголосив очільник області Валентин Резніченко.

Співпраця Дніпропетровської облдержадміністрації з IT-волонтерами розпочалася півроку тому. Тоді керівник регіону поставив за мету до кінця року перевести в електронний вигляд 80% найбільш затребуваних серед населення адмінпослуг. Це зроблено: в області можна отримати 147 послуг онлайн. Тепер не треба висиджувати у чергах, щоб оформити субсидію чи закордонний паспорт, отримати довідку на землю, розпочати власний бізнес та багато іншого. Ще кілька десятків послуг знаходяться у розробці.

«Ми всі живемо в одній країні, користуємося одними й тими ж послугами. Було б добре, якби вони всі були прозорі та доступні. Це головна ідея, яку ми втілюємо в життя, — розповів системний аналітик проекту Павло Курбацький. — Я сам вже замовляв довідку про несудимість через iGov. Замість двох візитів до держоргану, прийшов лише забрати документи».

Досвід Дніпропетровщини починають запроваджувати й в інших регіонах. Область передала напрацювання «електронної субсидії» Мінсоцполітики. Зараз завершується її технічна адаптація. Очільник регіону запевнив, що і надалі Дніпропетровщина буде ділитися новими розробками.

«Ми готові транслювати наш досвід електронного адміністрування на всю Україну. У нас є готовий програмний продукт, є досвід впровадження. Тому держструктурам не потрібно витрачати додаткові час і кошти — можна просто використовувати наші напрацювання», — наголосив Валентин Резніченко.

Для того, щоб отримати одну зі 147 адмінпослуг в електронному форматі, достатньо просто зайти на портал igov.org.ua, у вікні пошуку обрати необхідну послугу. Після цього увійти в систему та подати заявку.

it2Проект iGov розробляли сотні людей, постійно працювали над ним – кілька десятків. Сьогодні подяки отримали 45 IT-волонтерів.

it3Вручили волонтерам й пам’ятні подарунки, розписані петриківкою.

it4Це люди, які безкорисно допомагали країні тим, що вміють найкраще.

it5Спільними зусиллями IT-шники перевели в електронний вигляд 80% найбільш затребуваних серед населення адмінпослуг.

it6Павло Курбацький: «Головна ідея, яку ми втілюємо в життя, прозорі та доступні адмінпослуги».

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: