Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Красиве місто – чисте місто: вулиці Дніпропетровщини прибиратиме нова техніка

Поблизу будівлі Дніпропетровської ОДА – міні-виставка. Презентують п’ять нових прибиральних машини хорватського виробництва. Ключі від них – комунальникам Дніпродзержинська, Нікополя, Марганцю, Синельникового та Тернівки. Придбали автівки коштом обласного бюджету. Загальна вартість – 36,7 млн. грн. Машини такої модифікації облдержадміністрація закупила вперше. Добру новину повідомив очільник регіону Валентина Резніченко.

Сучасні машини SX6 – всесезонні. Їхнє технічне призначення – прибирати опале листя та залишки піску, підмітати дороги.

Водій Іван Чернєй призвичаюється до нового авто. Називає його просто – «пилесмокт». Комунальник наголошує, що всі процеси в SX6 – автоматизовані. До складу техніки входять механізми для збору сміття та всмоктування бруду, водяна система. Набір щіток дозволяє швидко й ефективно прибирати більшу площу. Важлива частина машин – змінне обладнання: так вона стає універсальною.

«Навести лад на міських вулицях одними лише руками комунальників складно. І тоді на допомогу приходить спеціалізована техніка. Цього року за обласний кошт ми придбали 32 спецмашини. На них витратили 125 млн. грн. Усю передали населеним пунктам. Сьогодні автівки для прибирання вулиць та доріг отримали ще п’ять міст – Дніпродзержинськ, Нікополь, Марганець, Синельникове та Тернівка. Віднині у комунальників буде техніка, яка працює за будь-яких погодних умов», – підкреслив Валентин Резніченко.

Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман додав, що чисті вулиці – це показник не тільки охайного вигляду, а й безпеки. Особливо це актуально під час складних погодних умов. «Нова техніка відрізняється високою продуктивністю і при цьому максимально економічна», – підкреслив він.

Представники міст, яким передали ключі від комунальної спецтехніки, вдячні за подарунок. І сподіваються, що Дніпропетровська ОДА продовжить добру традицію.

«Це важлива підтримка для міста. Техніка ніколи зайвою не буває Спасибі що обласна влада не залишає комунальні підприємства наодинці з нагальними проблемами», – подякував заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Дніпродзержинської міської ради Едуард Гончар.

spetstehnika2

spetstehnika3

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре показали обновленный автопарк спецтехники
В Днепре представили брендированную спецтехнику
В Днепре презентовали новую современную спецтехнику для уборки тротуаров и внутриквартальных дорог
Спецтехника Днепропетровщины готова к зимним заносам, — Валентин Резниченко
Солонянская объединенная громада получила новую коммунальную технику