Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині судитимуть наукового співробітника за одержання хабара

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно наукового співробітника за вимагання та одержання від громадянина 10 тис грн неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Встановлено, що у липні поточного року до співробітника одного з відділів Українського державного науково-дослідного інституту проблем інвалідності звернувся представник за довіреністю померлого громадянина щодо підготовки висновку медико-санітарної комісії про встановлення причинно-наслідкового зв’язку між смертю та професійним захворюванням його довірителя.

За прискорення підготовки документів та одержання позитивного висновку, завдяки якому у подальшому дружина покійного змогла б отримати одноразову компенсацію у зв’язку зі смертю чоловіка внаслідок професійного захворювання, обвинувачений вимагав від довіреної особи неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. Вказану суму він отримував частками; під час одержання останньої частини його було викрито правоохоронцями.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре полиция разоблачила во взяточничестве и.о. руководителя одного из отделов Самарского райсовета
На Днепропетровщине работника полиции разоблачили на получении неправомерной выгоды
В ОТГ на Днепропетровщине руководителя отдела задержали на взятке
Оперуполномоченного из Днепра задержали за получение неправомерной выгоды
На Днепропетровщине полицейского разоблачили на получении неправомерной выгоды