Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Школярів Дніпропетровщини запрошують випробувати на собі новорічні традиції їхніх предків

Новий рік не завжди відзначали взимку, а зелене дерево наряджали не лише на це свято. Маловідомими фактами про головне гуляння року дивуватимуть школярів у Дніпропетровському історичному музеї. Дітям запропонують прикрасити ялинку так, як це робили наші предки, а ще – обрати кошового отамана. На новорічну екскурсію запрошують малечу других-сьомих класів, повідомили в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Під час екскурсії діти дізнаються, як зародилася традиція святкувати Новий рік: звідки з’явився звичай прикрашати дерева, якими були іграшки, чи завжди це свято відзначали взимку, а Дід Мороз був добрим персонажем.

Малеча не просто послухає екскурсію, а й зможе взяти в ній участь. Діти звикли, що в музеї не можна нічого чіпати руками та голосно розмовляти, але цього разу все буде по-іншому. Їм дозволять прикрасити ялинку яблуками, бубликами та горіхами – так робили наші предки. На інше дерево школярі повісять різнокольорові стрічки, як колись було прийнято на весіллях. Емоційно та голосно діти обиратимуть кошового отамана, вибори якого у запорізьких козаків проходили 1 січня.

Екскурсію «Новий рік в музеї» можна буде відвідати протягом найближчих двох місяців. Вона розрахована на годину. Перед походом до музею обов’язково потрібно залишити заявку за телефоном +38 (0562) 46-34-22, а ще – вивчити з дітьми кілька колядок.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Днепрян приглашают на «Ночь музеев»
Исторический музей приглашает днепрян на ежегодную «Ночь музеев»
Днепрян приглашают подготовиться к ВНО в музее
В Днепре презентовали бренд-бук для исторического музея
В Днепре состоится День женщин и девушек в науке