Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Магдалинівському районі відновлюють пересохлі озера

У Магдалинівському районі реалізують масштабний екологічний та соціальний проект — відновлюють відразу три озера. Вони пересохли після будівництва каналу «Дніпро-Донбас» ще три десятиліття тому. З того часу у людей по одну сторону каналу не вистачало води в колодязях, по іншу — підтоплювало будинки. Цього року за допомогою системи з труб і каналів озерам повертають живлення від річки Оріль. Роботи вартістю 12 млн. грн. проводяться обласним коштом і завершаться в наступному році, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

Магдалинівські озера Козачий Лиман, Порубіжне та Кошарувате з’єднувалися з річкою Оріль. Це сполучення перекрив канал «Дніпро-Донбас», збудований у 70-80-ті роки минулого сторіччя.

«Без живлення водою озера висохли. Стало менше рослин, птахів і тварин, у колодязях зникла вода. Особливо гостро проблема стоїть в спекотні роки», — бідкається мешканець села Чернетчина Микола Мурчич.

По інший бік каналу, навпаки, розливалася річка Оріль, підтоплюючи будинки жителів Нехворощі і Маломихайлівки. Микола Мурчич каже: не один рік оббивав пороги владних кабінетів, але далі розробки проекту з відновлення озер справа не зрушила. Навесні за допомогою чоловік прийшов на особистий прийом до очільника області Валентина Резніченка. Керівник регіону запевнив: проблему вирішать.

«Вартість масштабного проекту з відновлення озер — 12 млн. грн. Цьогоріч з обласного бюджету виділили 8,5 млн. грн., решту передбачили в кошторисі на наступний рік. Роботи почали в жовтні і основну частину вже зробили, завершимо навесні 2016-го. Три озера знову наповняться водою. Ми вирішимо екологічну та соціальну проблему, яка роками не давала спокою мешканцям Магдалинівського району», — зазначив Валентин Резніченко.

Будівельники вже прорили траншею від річки до каналу «Дніпро-Донбас». Під ним проклали три труби. Їх загальна протяжність — майже 1,5 км.

«По трубах зайва вода з Орелі потраплятиме в озера. Орошатиметься більше тисячі гектарів земель, — пояснив представник підрядника Леонід Деровець. — У 2016-му залишиться прорити канали між трьома озерами, щоб по них вода потрапляла з однієї водойми в іншу».

magdalinovka2

magdalinovka3

magdalinovka4

magdalinovka5

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре состоялись общественные слушания по выбросам ДМЗ
Стратегии развития городов должны учитывать проблему изменения климата
«Хотим дышать». Более ста жителей Каменского вышли на экологический митинг
Вредные выбросы в Каменском зашкаливают
На Днепропетровщине планируют создать Офис чистой окружающей среды