Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Яких новорічних подарунків чекають українці

podarkiПротягом 2–11 грудня 2015 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне опитування громадської думки. Методом інтерв’ю опитано 2022 респонденти віком 18 та старші, що мешкають в усіх областях України (включно з Києвом), окрім автономної республіки Крим. У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною, у Донецькій області дослідження проводилося на територіях, що контролюються, і на територіях, що не контролюються Україною. Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Напередодні новорічних свят КМІС, як завжди, вирішив з‘ясувати, які саме новорічні подарунки популярні серед українців, та допомогти з вибором подарунків для рідних та близьких.

Згідно з результатами опитування, перші 5 подарунків, які б хотіли отримати українці – це гроші, романтична подорож, автомобіль та аксесуари до автомобіля, побутова техніка, та ювелірна прикраса.

• Перше місце в рейтингу новорічних подарунків, як і в тому році, займають гроші. 13% чоловіків хотіли б отримати гроші, як подарунок на Новий рік (у 2014 р. було 20%), серед жінок таких 15% (у 2014 р. було17%); на другому місці в ієрархії подарунків у чоловіків постав автомобіль та аксесуари до авто – також 13%; серед жінок цей подарунок вибрали 1% опитаних, порівняно з 2014 роком ситуація практично не змінилася.

• На третьому місці в цьому році у чоловіків та на другому у жінок — романтична подорож, серед чоловіків так відповіли 6%, серед жінок – 11%.

8% чоловіків не чекають ніяких подарунків на Новий рік, серед жінок так відповіли 4% (у 2014 р. було 6%).

• В цьому році серед чоловіків та жінок збільшилася кількість тих, кому не дарують подарунків на Новий рік – 10% серед чоловіків (в тому році було 6%) та 8% серед жінок (було 5%).

• За віком: гроші у подарунок хочуть отримати майже однаково представники практично всіх вікових категорій, дещо більше – категорії 50-59 років (15%, в 2014 році було 19%) та 60-69 років (16% в 2014 році було 19%); кількість тих, кому не дарують подарунків, збільшується прямо пропорційно віку: 18-29 років — 1%, 70+ – 21% (як не прикро, ця кількість значно підвищилася протягом року – у 2014 р. було 14%).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: От 90 тыс. до 12,3 млн грн: жители какого города заплатили больше всего за празднование Нового года
Поздравление председателя Днепропетровской облгосадминистрации Валентина Резниченко с Новым годом и Рождеством Христовым
Покупки онлайн, минимум поездок и застолье в узком кругу: как безопасно отметить новогодние праздники (ПОЛЕЗНО)
Новогодние надежды и неожиданности: с какими чувствами и мыслями украинцы провожают старый и встречают Новый год
В США близнецы родились с разницей в несколько минут, но в разные годы