Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


ІТ-освіта світового рівня: на Дніпропетровщині пройдуть безкоштовні курси програмування

Мешканців Дніпропетровщини безкоштовно навчатимуть основам програмування. Початківці опановуватимуть найпопулярніші мови програмування за методиками кращих університетів світу – МІТ, Гарварду та Стенфорду. IT-курси стартують в березні в двох бібліотеках Дніпропетровська. Долучатися до них може кожен бажаючий. Потрібно лише подати заявку, заповнити анкету та пройти тест на здатність швидко навчатися.

«Команда очільника області Валентина Резніченко активно співпрацює з благодійними та громадськими організаціями, волонтерами. Один з цікавих проектів нам запропонував заснований IT-волонтерами фонд BrainBasket. Він організовує курси програмування по всій Україні. Ми відразу відгукнулися та підібрали потрібні для реалізації ідеї приміщення в Дніпропетровську», — розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин.

Запустити курси у Дніпропетровську планується в березні. Це буде дві групи по 15 людей кожна. Одна з них навчатиметься 12 тижнів, інша — 9. За цей час слухачі опанують основи найбільш популярних мов програмування. Заняття проходитимуть у змішаному форматі: самостійна робота з лекційним матеріалом, який викладено в Інтернет, і практика під керівництвом досвідчених менторів.

Долучитися до курсів може кожен бажаючий. Серед критеріїв відбору – вік від 20 до 40 років, володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача, знання англійської мови на рівні upper-intermediate та величезне бажання.

«Ми націлені на людей, які хочуть перейти з однієї сфери роботи в іншу, у яких сильна мотивація. Пріоритет буде віддаватися воїнам АТО, переселенцям, багатодітним сім’ям, — зазначив директор фонду Володимир Люлька. — IT-індустрія постійно розвивається, у цій сфері з’являються нові вакансії. У комерційному навчальному центрі курси програмування коштуватимуть від 5 до 15 тис. грн. А тепер люди зможуть отримати другий шанс у житті — безкоштовно освоїти нову професію».

У Дніпропетровську заняття проходитимуть в обласній науковій бібліотеці та державній науково-технічній бібліотеці, де обладнають спеціальні комп’ютерні класи. Заявку на учать можна подати на сайті http://brainbasket.org. Там потрібно буде заповнити анкету та пройти онлайн тест на здатність швидко опановувати новий матеріал.

Загалом у програмі візьмуть участь 100 бібліотек в 22 містах України. На 330 місць вже подали заявки 16 тисяч людей. Тому організатори планують й надалі організовувати таке навчання.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині ветерани та люди з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно опанувати IT- професію
ВОНА хаб. Дніпро оголошує набір на ІТ курси для жінок: деталі
Навчають створювати веб-сайти: на Дніпропетровщині для переселенців проводять безкоштовні IT-курси
У Дніпрі запустять безкоштовні ІТ-курси для АТОвців
Поточний стан ІТ-освіти в Україні. Експрес-аналіз від Мінцифри