Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську замість поваленого комуніста може з’явитися пам’ятник «кіборгам» АТО

Що саме буде тепер прикрашати привокзальну площу – в місті вирішать уже ближчим часом. Повалений пам’ятник Петровському в Дніпропетровську пустять із молотка, утилізують або ж виставлять у парку. Долю комуністичного ідола має тепер вирішити сесія міськради, повідомляє ТСН.ua.

Монумент одному з організаторів Голодомору простояв у місті 40 років. Тепер від семиметрової фігури залишився лише постамент із написаним на ньому словом «Кат!».

За паперами пам’ятник перебував на балансі Кіровського району міста і коштував 2,5 млн гривень. Тепер він зберігатиметься на базі комунальників.

«Ноги ми демонтуємо і приваримо на місце. З часом його вивеземо, виставимо – нехай милуються ті, кому це буде цікаво», — заявив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Монумент Петровського нині чекає на рішення депутатів. Його або знищать, або відновлять, або виставлять на аукціон. Що буде на площі замість нього – дискусії вже в розпалі. Пропонують, зокрема, пам’ятник кіборгам або святому Петру.

Як повідомлялося, пам’ятник Петровському на Привокзальній площі Дніпропетровська було демонтовано активістами вечором 29 січня. Помилуватися падінням пам’ятника жителі міста привели дітей. Також вони охоче фотографувалися на фоні поваленого постаменту. Однак містян закликали не розбирати поваленого Петровського на сувеніри.

Мер міста Борис Філатов пояснив, що монумент планують забрати до музею. Пам’ятник радянському діячеві майже повністю вцілів. Під час демонтажу пам’ятник втратив лише нижню частину ніг.

Також відомо, що поліція відкрила кримінальне провадження через знесення пам’ятника Григорію Петровському в Дніпропетровську. Дії активістів, які скинули монумент, кваліфіковані за статтею про знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В политике декоммунизации важны ее необратимость и изменения в сознании людей
Шестой год декоммунизации: отношение населения к запрету символов тоталитарного прошлого
Решение суда: Название проспекта Богдана Хмельницкого в Днепре останется неизменным
В Днепре активисты блокировали отель на пр. Яворницкого
Стало известно, почему до сих пор не переименовали Днепропетровскую область