Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську збільшується кількість створених ОСББ

За 2015 рік у Дніпропетровську створено 62 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник відділу реформування управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Ірина Петрова.

«Загалом це невелика цифра для нашого міста, але якщо порівнювати її з 2014 роком, то вона є суттєвою, тоді було створено лише 13 ОСББ. Це питання на сьогодні є актуальним, оскільки з 1 липня минулого року набрав чинності Закон України, в якому прописано списання в односторонньому порядку житлового фонду з балансів житлово-експлуатаційних підприємств будь-якої форми власності, у тому числі й комунальних. Тобто, за цим Законом мешканці багатоквартирних будинків мають право самостійно обирати управителя будинку, організацію чи компанію, яка його обслуговуватиме, або вони повинні створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Створити ОСББ чи обрати управляючу компанію дніпропетровці повинні до 1 липня 2016 року», — зазначила Ірина Петрова.

За її словами, якщо до зазначеного часу мешканці не визначаться з управителем або не створять ОСББ, міської радою в рамках відповідного конкурсу буде визначено того чи іншого управителя. «Поки що невідомо умови конкурсу, оскільки Кабінетом Міністрів України не розроблено порядок проведення такого конкурсу. Відомо, що договір з тим чи іншим управителем укладатиметься на один рік», — сказала начальник відділу реформування управління житлового господарства міської ради. Вона також додала, що минулого року коштом міського бюджету навчання у Придніпровській академії будівництва і архітектури пройшли 90 управителів. На ці цілі кошти у міському бюджеті закладені і на цей рік.

З питань створення ОСББ можна звертатися в управління житлового господарства за адресою: вулиця Леніна, 16 (2 поверх, кім. 9) у робочі дні крім середи.

За інформацією управління житлового господарства міської ради, на сьогодні у Дніпропетровську створено 377 ОСББ.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Почти 350 заявлений подали в этом году жители Днепра на участие в программе софинансирования
В Днепре обсудили стратегический план развития ОСМД и ЖСК в городе
В Днепре создали открытую карту ОСМД
В Днепре создают Стратегию развития ОСМД и ЖСК
Изменения в программе софинансирования ремонтов домов Днепра