Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


75% дітей Дніпропетровщини вже вакцинували від поліомієліту

Третій етап додаткової вакцинації від поліомієліту завершується 27 лютого. На Дніпропетровщині імунізували вже майже 253 тисячі дітей. Це 75% від плану, повідомила начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталя Шмалько.

«У планах привити близько 300 тисяч дітей Дніпропетровщини від 2 місяців до 10 років. Це єдиний спосіб не захворіти на поліомієліт. Адже ліків від цього недугу не існує», – наголосила Наталя Шмалько.

Вакцинацію проводять у всіх центрах первинної меддопомоги, садочках та школах. Протипоказань для щеплень немає, а ось краплі підходять не всім. Їх не можна застосовувати ВІЛ-інфікованим малюкам, а також дітям з онкологічними та імунодефіцитними хворобами.

Додаткова вакцинація від цього недугу проводиться по всій Україні. Таке рішення прийняли через низький показник імунізації від цієї хвороби. За перші два етапи в області вакцинували близько 160 тисяч дітей. Це 78% від плану.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Днепропетровщине дети и взрослые могут бесплатно вакцинироваться от кори
Все жители Днепропетровщины могут бесплатно вакцинироваться от кори
Жители Днепропетровщины смогут сделать бесплатные прививки у частных врачей
На Днепропетровщине от гриппа вакцинировали почти 5 тыс. человек из групп риска
Кто в Днепре может бесплатно вакцинироваться от гриппа