Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Предсессионная неделя в Днепре выдалась богатой интересными проектами решений горсовета

Обычно в предсессионную и сессионную неделю снижается активность авторов, однако прошедшая неделю 16-22 апреля выдалась достаточно плодотворной и эксперты ОО «Институт реформ и инноваций» нашли много интересных проектов решений. Например, депутатам предлагают ввести «Легкий старт» для предпринимателей, ликвидировать КП «Городские тепловые сети», позаимствовать полмиллиарда гривен. Исполкому предлагается утвердить дислокацию выносной торговли, разрешить размещение еще одного смарт-дерева, демонтировать незаконные заправки и киоски, и упорядочить рекламные конструкции (далее – УКР.).

Проекти рішень міської ради:

  1. Про внесення змін до рішення міської ради від 15.02.2017 № 15/18 «Про затвердження Міської цільової програми «Картка дніпрянина» на 2017 – 2021 роки» (додатки та порівняльну таблицю до проекту рішення буде надано автором до 23.04.2018) – 16.04.2018. До цього проекту рішення оприлюднено також альтернативний проект. Щоправда, поки що вони абсолютно нічим не відрізняються, адже додатки, які, власне, і містять запропоновані зміни, не оприлюднено в жодному з документів.
  2. Про внесення змін до Програми з енергозбереження, енергоефективності та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів у місті Дніпрі на 2017 – 2021 роки – 17.04.2018. Які саме зміни автори пропонують внести до програми, сказати дуже складно, оскільки в порушення ч. 5 ст. 3 та ч. 5 ст. 26 Регламенту Дніпровської міської ради, авторами не додано до проекту рішення ні пояснювальну записку, ні порівняльну таблицю.
  3. Про припинення юридичної особи КП «Дніпровські міські теплові мережі» (Оновлено 18.04.2018) – 17.04.2018. Цим рішенням пропонується припинити юридичну особу КП “Дніпровські міські теплові мережі” шляхом її ліквідації. Хто стане правонаступником прав та обов’язків у проекті рішення не визначено.
  4. Про Програму сприяння розвитку малого підприємництва м. Дніпра «Легкий старт» на 2018 – 2022 роки – 17.04.2018. Програмою пропонується надавати підтримку в погашенні кредитів під ведення бізнесу (погашення відсотків за редитами) на загальну суму понад 25 млн грн протягом п’яти років. Слід зазначити, що таким чином міська рада, можливо, зможе отримати навіть прибуток, адже такі кошти надаватимуться за умови створення підприємцем легальних робочих місць, що розширює базу оподаткування ПДФО.
  5. Про здійснення запозичення до міського бюджету м. Дніпра – 18.04.2018. Цим проектом рішення пропонується, за умови погодженняз міністерством фінансів, позичити 500 млн. грн. на ремонт шкіл на строк 2 роки з дати укладення договору.
  6. Про збільшення статутного капіталу та затвердження Статуту Комунального підприємства “ДніпроТрансКомплекс” Дніпровської міської ради у новій редакції – 19.04.2018. Цим проектом рішення пропонується збільшити статутний капітал комунального підприємства на 2 мільйони гривень. Це комунальне підприємство займається встановленням сучасних зупиночних комплексів на території міста. Також проектом пропонується розширити статутні види діяльності підприємства, зокрема, дозволити йому звільнення земельних ділянок від незаконно встановлених конструкцій (у тому числі торгівельного призначення), розміщення рекламних засобів на зупинках тощо.
  7. Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого екологічного низьковуглецевого розвитку м. Дніпра на 2016 – 2020 рр. – 19.04.2018. Пропонується додати до комплексної програми впровадження системи екологічного моніторингу та витратити на неї 6 мільйонів гривень.
  8. Про внесення змін до рішення міської ради від 01.12.2016 № 26/16 «Про Програму розвитку міської інфраструктури на 2017 – 2021 роки»(Оновлено 20.04.2018) – 19.04.2018. Програмою пропонується виділити 338 мільйонів на підсвітлення мостів, фарбування фасадів та інші прикраси для міста.
  9. Про надання КП “Міські причали” ДМР, код ЄДРПОУ 19086895, дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для улаштування човнових причалів – 20.04.2018. Відповідно до проекту, лодочні причали з’являться в районі вул. Мостової, 1 (Новокодацький район), вул. Малиновського, 124В (Самарський район), вул. Малиновського, 21А (Амур-Нижньодніпровський район).

Проекти рішень виконавчого комітету міської ради:

  1. Про затвердження дислокації місць виносної та виїзної торгівлі на території міста – 16.04.2018. У проекті рішення говориться про те, де будуть розташовани об’єкти виносної торгівлі (загалом – 131 шт). Це саме такі об’єкти, в яких влітку продають розливний квас та морозиво.
  2. Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 23.03.2017 № 177 “Про надання дозволу КП “Розвиток Дніпро” на розміщення об”єктів благоустрою – смарт-дерев у м. Дніпрі” – 16.04.2018. Комунальному підприємству нададуть дозвіл на встановлення Смарт-дерева в парку ракет на просп. О. Поля.
  3. Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 30.11.2016 № 586 “Про утворення конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу щодо визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів у м. Дніпрі за територіальним принципом” – 17.04.2018. Цим проектом пропонується затвердити новий склад конкурсної комісії. Так, до складу комісії увійде голова громадської ради про Дніпровській міській раді Лілія Богачева. Однак автори не врахували, наприклад, що Андрій Кондратьєв із 13 лютого не є начальником Держпродспоживслужби Дніпропетровської області.
  4. Про усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста(Оновлено 23.04.2018) – 17.04.2018. Інспекції з питань благоустрою та комунальним підприємствам пропонують демонтувати об’єкти торгівлі продовольчими товарами (загалом 81 одиниця). Повний список із адресами у додатку.
  5. Про затвердження схеми розташування великогабаритних окремо розташованих рекламних засобів – 20.04.2018. Таких проектів рішень оприлюднено 12 по різних вулицях. Надаємо перелік: вул. Криворізькавул. Калинова, вул. Марії Лисиченко, вул. Березинська (до перетину з Донецьким шосе)вул. 6-ї стрілецької дивізіївул. Князя Ярослава Мудрого, вул. Князя Володимира Великоговул. Шевченка, вул. Робочавул. Маршала Малиновського (до Мерефо-Херсонського моста)вул. Челюскінавул. Святолава Хороброго, просп. Пушкіна (до вул. Шмідта, включно з перехрестям)вул. Паторжинського, вул. Сарокозацькавул. Княгині Ольгивул. Шмідта (на ділянці від просп. Дмитра Яворницького до просп. Пушкіна).

Розпорядження міського голови:

  1. Про впровадження системи моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів – 20.04.2018. Сподіваємося, що із впровадженням цієї системи моніторингу стане зрозуміло, скільки споживає теплової та електричної енергії школа та яка була економія після впровадження заходів енергоефективності.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На здании городского совета Днепра транслировалась политическая реклама
Кто заслуживает доверия днепрян: как отчитываются депутаты горсовета в последний год своей каденции
ТОП-5 судов с участием горсовета Днепра: мост, образование, застройка, тарифы, декоммунизация
Постоянство руководства в советах Днепропетровщины
Днепр занял первое место в очередном «антирейтинге», на этот раз — из-за петиций