Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Днепре пополнится список почетных граждан

ОО «Институт реформ и инноваций» продолжает следить за тем, какие проекты решений обнародует Днепровский горсовет и исполком. На этот раз рассмотрим проекты, обнародованные с 26 марта по 1 апреля 2018 года (далее – УКР.).

Проекти рішень міської ради:

  1. Про внесення змін до рішення міської ради від 30.03.2016 № 14/5 “Про Програму “Безпечне місто” на 2016 – 2020 роки – 26.03.2018. Проект рішення передбачає в програмі субвенцію до державного бюджету для допомоги 8 пожежній частині у розмірі 250 тисяч гривень, а також 3 мільйони гривень на комунальні послуги для громадських формувань з охорони громадського порядку. Які саме громадські формування утримуватимуться і які комунальні послуги будуть сплачуватись на суму 250 тисяч щомісяця автори проекту рішення, на жаль, не пояснюють.
  2. Про внесення змін до рішення міської ради від 06.12.2017 № 6/27 «Про затвердження заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету міської ради» – 26.03.2018. Цим проектом рішення передбачається, що у Бориса Філатова залишиться п’ять заступників: А. Бабський, М. Лисенко, В. Міллер, О. Сидоренко та О. Шикуленко. У цьому переліку відсутня нещодавно звільнена С. Єпіфанцева та керуючий справами виконавчого комітету.
  3. Про Всеукраїнський конкурс журналістів та блогерів імені Бориса Брагінського – 27.03.2018. Автори пропонують заснувати всеукраїнський конкурс журналістів та блогерів, затвердити положення про нього та виплачувати премії переможцям. Додатків до проекту рішення поки немає, тому невідомо, хто зможе брати участь у конкурсі та який розмір премій передбачається.
  4. Про створення Комунальної установи «Спеціалізована установа з надання безоплатної первинної правової допомоги у м. Дніпрі» Дніпровської міської ради та Про затвердження Програми безоплатної правової допомоги населенню м. Дніпра на 2018 –2022 роки – 28.03.2018.  Цими рішеннями передбачається створення спеціалізованої комунальної установи, яка надаватиме правову допомогу населенню безоплатно. Щорічне фінансування такої установи складатиме трохи більше 4 мільйонів гривень. В ході децентралізації іще у 2015 році функції надання безоплатної правової допомоги населенню були передані з обласних управлінь юстиції органам місцевого самоврядування. Судячи з програми, населення щороку будуть інформувати про правову політику держави, надавати правову допомогу, формувати схильність до правосвідомості.
  5. Про утримання, обслуговування, благоустрій і реконструкцію пляжу на території Монастирського острова в м. Дніпрі – 29.03.2018.  За пляж на Монастирському острові буде відтепер відповідати КП “Розвиток Дніпро” ДМР. Також проектом рішення пропонується встановити межі міського пляжу.
  6. Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Дніпра» – 30.03.2018. Проектом рішення пропонується присвоїти почесне звання ректору ДДІФКіС В. Г. Савченку.

Проекти рішень виконавчого комітету міської ради:

  1. Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 28.05.2013 № 197 “Про затвердження Умов перевезення та організації проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Дніпропетровську” – 29.03.2018. Проектом пропонується визнати таким, що втратив чинність п. 1.2 рішення виконкому, однак що це за пункт ми дізнатись не змогли, оскільки самого рішення виконкому, до якого вносяться ці зміни, на сайті оприлюднено не було.

Проекти розпоряджень міського голови:

  1. Про скликання чергової сесії міської ради VII скликання – 29.03.2018. Згідно проекту розпорядження чергова сесія міської ради має відбутись 25 квітня. Чекатимемо на проект порядку денного сесії.
  2. Про закінчення опалювального сезону 2017 – 2018 рр. у м. Дніпрі – 30.03.2018. Проектом розпорядження пропонується закінчити опалювальний сезон 1 квітня. Однак, незрозуміло, як проект розпорядження може бути оприлюднений 30 березня, якщо він повинен бути оприлюднений за 20 робочих днів до його підписання, а закінчити опалювальний сезон пропонується через два дні після оприлюднення проекту.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На здании городского совета Днепра транслировалась политическая реклама
Кто заслуживает доверия днепрян: как отчитываются депутаты горсовета в последний год своей каденции
ТОП-5 судов с участием горсовета Днепра: мост, образование, застройка, тарифы, декоммунизация
Постоянство руководства в советах Днепропетровщины
Днепр занял первое место в очередном «антирейтинге», на этот раз — из-за петиций