Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Перспективи впровадження адміністративно-територіальної реформи в Україні: погляд дніпровських експертів

У Дніпрі відбувся експертний круглий стіл щодо проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей», який реалізовується Незалежним центром правових досліджень та ініціатив в межах проекту Центру політико-правових реформ «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади». Партнерами заходу виступили ГО «Дніпровський центр соціальних досліджень», ДРІДУ НАДУ при Президентові України, Офіс реформ Запорізького РВ АМУ.

Експертний круглий стіл став підсумком 6 стратегічних сесій, які відбулися в 6 містах Дніпропетровської області.

У засіданні круглого столу взяли участь директор ДРІДУ НАДУ С.М. Серьогін, його заступники, завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники. Також на круглому столі були присутні А.П. Адамський — керівник Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, який взяв активну участь в обговореннях, керівники органів місцевого самоврядування Дніпропетровської і Запорізької областей.

Презентацію завдань та основних заходів проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей» здійснив Д.Ю. Арабаджиєв – д.п.н., керівник проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей» ГО «Незалежний центр правових досліджень та ініціатив».

Презентацію проміжних результатів проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей» здійснила М.І. Трипольська , к.ю.н., регіональний консультант з юридичних питань Асоціації міст України в Запорізької області, голова ГО «Незалежний центр правових досліджень та ініціатив».

Презентацію напрацювань проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей» в Дніпропетровській області здійснила А.С. Колохіна , голова ГО «Дніпропетровській центр соціальних досліджень», модератор заходів проекту «Модель реформування адміністративно-територіального устрою та організації управління на районному рівні Дніпропетровської та Запорізької областей» в Дніпропетровській області.

Свої пропозиції в ході круглого столу висловили як науковці, так і практики.

Від ДРІДУ НАДУ з доповіддю виступила Н.Т. Гончарук, д.держ.упр., професор, професор кафедри державного управління та місцевого самоврядування.

А.П. Адамський, виконавчий директор Дніпропетровської обласної АОМС, висловив бажання долучитися до дослідження та наступних заходів проекту. Влучні пропозиції пролунали і від представників дніпропетровського відділення Асоціації міст України.

Учасники обговорили формати перспективних укрупнених районів; бачення вирішення проблемних моментів розподілу і виконання повноважень між районними радами, районними державними адміністраціями та сільськими, селищними, міськими радами ОТГ в районах, територія яких переважно або повністю охоплена створеними ОТГ; майбутню сутність «району»; необхідність синхронізації реформи адміністративно-територіального устрою з секторальними реформами.

Всі напрацювання стратегічних сесій, експертного круглого столу та консультацій з представниками влади та експертного середовища будуть покладені в основу аналітичного звіту.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Эксперт Роман Сердюк: об итогах местных выборов в Днепре и административной реформе
Все только начинается: какие законы нужны для продолжения децентрализации
Украина с новым админтерустройством: парламент создал 136 новых районов и ликвидировал 490 старых
Новое админтерустройство: тезисы по результатам открытой дискуссии
Громады не будут зависеть от районов: соответствующий законопроект готов к голосованию в Верховной Раде