Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Как не быть манипулятором: в Днепре провели тренинг для журналистов

В пресс-клубе Днепропетровской областной организации НСЖУ состоялся тренинг для журналистов, блогеров и общественных активистов «Как не стать манипулируем и как не быть манипулятором: основы медиа грамотности для тех, кто пишет». Инициатор мероприятия Институт демократии имени Пилипа Орлика, сообщают «Вести Приднепровья» (далее – УКР.).

На тренінг завітали журналісти Дніпропетровщини, які вже давно працюють за спеціальністю, студенти, які тільки опановують цю професію, викладачі, блогери та громадські діячі. Під час заходу учасники дискутували і виконували практичні вправи, вчилися добирати джерела інформації, так щоб оминати маніпулятивні пастки та виявляти «джинсові» публікації.

Як зазначають організатори заходу, нині кожен, хто пише і публікує тексти для аудиторії, може потрапити під вплив маніпуляцій і іноді не свідомо стати маніпулятором. Саме тому володіння належним рівнем компетентності в сфері медіа є критично важливим.

«Хочемо, щоб практики медіасфери поспілкувались з тими, хто є початківцями і разом сформували певного роду професійні та етичні основи діяльності у сучасному медіапросторі. Сподіваємося, що завдяки заходу підвищиться рівень професійної підготовки практиків, наші студенти-журналісти отримають знання і вміння, а найголовніше, послухають досвід колег – практиків щодо цієї діяльності. У підсумку сподіваємося, що ці ідеї якісної журналістки, толерантного ставлення до аудиторії і повага до читача будуть далі у практиці кожного з наших учасників і кожен буде керуватись стандартами журналістики», — зазначив доктор наук з державного управління, професор, експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика Валерій Дрешпак.

Учасники тренінгу прослухали лекцію та подискутували на тему: яка роль журналіста та блогера у локальному медіапросторі, як самому не стати маніпулятором чи жертвою маніпуляцій, як вирізнити такі матеріали, хто так як маніпулює нами у сучасних медіа та як цьому запобігти.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Инструктору, ранившему криворожского журналиста, суд определил 2 месяца ареста или 400 тысяч залога
Полицейские задержали мужчину, который во время военного учения ранил представителя СМИ
В Кривом Роге журналист получил огнестрельное ранение во время военных учений
На Днепропетровщине журналисту сожгли Lexus
В Беларуси спортивный журналист съел газету