Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Регуляторная политика в местных громадах (ВИДЕО)

Днепровские общественные активисты создали видеоролик «Регуляторная политика в местных громадах», в котором представлены интересные мысли чиновников и общественных экспертов в сочетании с примерами судебных дел и осмотром основных регуляторных процедур, установленных Законом (далее – УКР.).

Регуляторна політика – надмірний бюрократичний тягар для місцевих чиновників та депутатів, чи універсальний інструмент вирішення накопичених проблем?

У 2004 році Законом № 1160-IV було визначено певну ідеологію та описаний чіткий алгоритм прийняття владних управлінських рішень, що стосуються сфери господарської діяльності. Підвищення вимог до владних керманичів грунтувалися на їх обов’язку здійснювати власні повноваження на підставі прорахунку наслідків їх рішень, вартості цих рішень, пошуку балансів між інтересами держави, бізнесу і громади.

Проте управлінської революції так і не відбулося. За 15 років застосування Закону можна констатувати стійку тенденцію щодо звуження сфери його дії. Так, у регулюванні комунальних тарифів, енергетики, кредитно-грошового обігу та обігу цінних паперів влада вже усунулася від зобов’язань запроваджувати обгрунтовані та прораховані рішення.

Останнім часом Верховна Рада вже наприкінці року призупиняла дію регуляторного Закону щодо місцевих податків і зборів. Думкою авторів фільму є те, що доброчесне застосування регуляторних механізмів дозволить покращити життя країни.

Принципи регуляторної політики достойні бути зафіксованими в Конституції України, як право громадянина на регулювання його життя з боку піблічної влади на підставі доцільних, адекватних, ефективних, збалансованих законів та нормативних актів.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: