Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Более 70 музыкантов мирового уровня, понтонный мост и фестивальное пространство: Чем будет поражать IV Международный фестиваль «Джаз на Днепре»

С 18 по 21 июля в Днепре будет проходить IV Международный джазовый фестиваль «Джаз на Днепре. New story». В этом году он продлится четыре дня. 18 и 19 июля на городских площадках с бесплатным входом — это сцена «Центральная» (около ТЦ «Пассаж»), «Фестивальная» (Фестивальный причал) и «Charisma» (Екатеринославский бульвар). Начало концертов на всех трех площадках в 18:30. А 20 и 21 июля будет работать главная сцена, которая традиционно будет размещаться на Монастырском острове. Здесь начало концертов также в 18:30, сообщает Днепровский горсовет (далее – УКР.).

Для зручності глядачів організатори готують зведення понтонного мосту через річку, який буде сконструйовано спеціально до відкриття фестивалю, щоб усі охочі змогли дістатися до головної сцени на острові найкоротшим шляхом. Перед мостом треба буде пред’явити квиток/запрошення або придбати його на місці.

«За ці роки проведення фестивалю «Джаз на Дніпрі» можна по праву вважати, що ця подія посідає гідне місце серед музичних фестивалів, які проводяться в Україні. Цього року він став частиною музичного фестивального проекту «Наш острів». Бюджетне фінансування «Джазу на Дніпрі» на 40% покривають витрати фестивалю. Це свідчить про те, що у нас потужний пул патріотичний меценатів, спонсорів, партнерів, які його підтримують», – сказав під час пресконференції 11 липня голова правління фонду «Культурна столиця» Григорій Гельфер.

Водночас позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін зазначив: на глядачів у ці чотири дні без перебільшення очікує неперевершений музичний контент.

«Мiсто Дніпро довело здатність генерувати цікаві, знакові події. Ми посідаємо визначне місце на світовій мапі джазових фестивалів. Джазові зірки, які приїжджають до нас, у захваті від міста, мешканців, чудової локації на острові, звуку. Загалом проект «Культурна столиця», у рамках якого все це відбувається, – це той позначений шлях, до якого ми усі йдемо і з нього не звернемо», – наголосив Євген Гендін.

18 липня на сцені «Центральна» виступатимуть група «Dixie.Dp.Ua», квартет Романа Арчакова, квінтет Юрія Біленка, група «Кредо». 19 липня на цій локації виступатимуть «Little and» В. Марховського, Група «Funky Fresh», Олександр Любченко та квартет Ігоря Кручиненка. Того ж дня на Фестивальному причалі джазовий настрій створюватимуть новомосковський вуличний біг-бенд, а також танцювальний флешмоб із лінді-хопа та свінга. Також виступатимуть біг бенд Юрія Паламарчука, квартет Павла Сидоренка та тріо Бернда Райтера (Австрія).

Крім того, 19 липня на сцені «Charisma» гратимуть німецький дует Честера Харлана та Франца Бауера, який доповнить дніпровська піаністка Ольга Данченко, і тріо Бернда Райтера. На цьогорічний фестиваль завітають понад 70 музикантів, джазових виконавців із понад десяти країн світу.

За словами Анни Русскевич, арт-директорки фестивалю, на головній сцені концертну програму першого дня, 20 липня, відкриватиме колектив Jazz Sister Cities, потім виступатиме легендарний The Messenger Legaci, незрівнянне тріо Сайруса Честната. Хедлайнерами суботи стануть довгоочікувані The Hot Sardines.

«У другий день фестивалю, 21 липня, виступатиме київський Drum Art Big Band з програмою, присвяченою 100-літньому ювілею Нета Кінга Коула. Солістами цієї програми стануть британський соул-вокаліст Tony Momrelle, французька співачка дніпровського походження Sacha Mars. Також цього дня глядачі насолодяться виступами німецьких музикантів Chester Harlan та Franz Bauer у колаборації з квінтетом «Argentum». Кульмінацією фестивалю стануть виступи квартету Елі Дегібрі (Ізраїль), неодноразового володаря Гремі Рішара Бона (Камерун-США) з програмою «Спадщина». А завершиться вечір виступом британського вокаліста Тоні Момреля», – розповіла Анна Русскевич.

Зі свого боку, піар-директорка фестивалю Тетяна Дробахіна нагадала, що серед родзинок New story фестивалю стала безкоштовна фан-зона за попередньою Iнтернет-реєстрацiєю на декiлька тисяч вiдвiдувачiв. Вона заповнилася у швидкі терміни.

«Цього року ми організували спеціальний фестивальний простір. На відвідувачів чекатимуть різні майстер-класи, вогняне шоу, виставки, сучасні інсталяції та фотозони, планета розваг для дітей тощо. Ціни на квитки фестивалю є доволі лояльними, при цьому рівень зірок не поступається попереднім рокам, а подекуди й вищий. Наприклад, кошти, вилучені за продаж квитків у VIP зону, будуть направлені на благодійність, а саме – підопічним благодійного фонду «Кіддо». Також від сьогодні на трамвайному маршруті №1 курсує брендований джазовий трамвай, усередині якого лунають популярні джазові хіти », – додала Тетяна Дробахіна.

Також серед родзинок фестивалю – проведення освітньої лекції-бесіди «Харизма лідера» (20 липня о 12:00, Gogol hub) та лекція-бесіда про життя та творчість Нета Кінга Коула, присвячена його 100-літньому ювілею (21 липня о 14:00, Gogol hub).

Крім цього, 20 та 21 липня в Дніпровській академії музики відбудуться безкоштовні майстер-класи від хедлайнерів фестивалю.

Детальна програма Міжнародного джазового фестивалю «Джаз на Дніпрі. New story» розміщена на офіційних сторінках проекту jazz-dnepr.com та у соціальних мережах Facebook та Instagram: @jazzonthednieper.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Джаз на Дніпрі» номіновано на премію «X-Ray Marketing Awards»: як підтримати
Офлайн и онлайн: международный джазовый фестиваль «Джаз на Днепре-New Story»
«Джаз на Днепре-New Story» будет проходить в онлайн и офлайн форматах
Регистрация в бесплатную фан-зону фестиваля «Джаз на Днепре-2019. New story» закончится досрочно, как только закончатся места
Звезды мирового уровня, бесплатная фан-зона и кемпинг: Фестиваль «Джаз на Днепре» начинает новую историю