Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Днепре обсудили вопросы молодежной политики в предвыборных программах кандидатов

11 июля в общественном информационно-выставочном центре Mediaprostir жители Днепра обсудили вопросы молодежной политики в предвыборных программах кандидатов, передает Днепроград (далее — УКР.).

Експерти молодіжної групи «Реанімаційного пакету реформ», «Асоціації молодіжних центрів України» та «Спільноти активної молоді» презентували Молодіжний порядок денний та представили дані про наявність у програмах кандидатів мажоритарників розділів, присвячених молоді та молодіжній політиці.

«Ми проаналізували передвиборчі програми кандидатів у депутати у Дніпрі на наявність тез та пропозицій щодо розвитку молодіжної політики. Велика частина кандидатів згадали у своїх програмах про молодь, проте у більшості — загальні фрази на тему працевлаштування, техосвіти та підвищення якості життя молоді. Жодний кандидат конкретної стратегії, яка б охоплювала проблеми молоді, не надав», — зазначив голова ГО «Спільноти активної молоді» Владислав Мельничук.

У ході заходу гості змогли почути про програми основних політичних партій стосовно розвитку молодіжної політики. Також гості змогли дізнатися, що взагалі значить молодіжна політика у 21-му столітті, як вона реалізується в Україні і які підходи та стандарти молодіжної політики зараз реалізуються в європейських країнах.

«В Україні досі не прийнятий закон, який би регулював молодіжну політику в нашій Державі. Ми маємо досвід сусідніх країн, де на молодіжну політику виділяють фінансування, створюють Молодіжні центри в кожному районі, літні табори для молоді, де проводять формальні і неформальні освітні заходи», — зазначив голова РПР Юрій Юзич.

Учасниця заходу Дарина Твердохліб зазначила, що в Україні ставлення до молодіжної політики залишається в межах старих стандартів і воно давно не переглядалося.

«Так, наприклад, у нашому місті діє кілька молодіжних центрів, але вони в основному наповнені розважальними заходами. Хоча, на мою думку, з молодими людьми треба працювати, в тому числі, і на більш «серйозні» теми. Розповідати їм, наприклад, про виборчі системи, бо багато з молодих людей, які приходять на виборчі дільниці, взагалі не розуміють, що існують якісь депутати-списочники та депутати-мажоритарники», — додала учасниця.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Изменения в Избирательный кодекс вступили в силу
Верховная Рада приняла изменения в Избирательный кодекс
ЦИК разрешила голосовать на местных выборах по месту жительства
Днепровский эксперт рассказал об избирательной кампании-2020
Выборы-2020: каким может быть бюллетень для больших громад