Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Днепре презентовали карту ремонтов, проводимых за бюджетные деньги

18 сентября в Днепре состоялась презентация проекта «Антикоррупционная карта ремонтов», которая позволяет всем гражданам отслеживать где по документам должны были провести ремонт, и выполнены ли работы на самом деле, сообщает Днепроград (далее – УКР.).

Як розповіли представники «Антикорупційного штабу», ідея створення карти виникла ще кілька років тому. На початку запуску проекту громадські активісти власноруч переносили інформацію про ремонти з системи Prozorro на карту. Втім, наразі це відбувається автоматично, тож усі ремонти об’єктів інфраструктури щодня поповнюють базу даних, яка і візуалізується на мапі.

«Антикорупційний штаб працює за принципом “Інновації проти коруції”. Тому ми створили інноваційний інструмент боротьби з корупцією на ремонтних роботах. Наша карта містить об’єкти соціальної інфраструктури (будинки, школи, садочки), на ремонти яких виділили кошти з міського бюджету. Сьогодні карта оновлюється в режимі реального часу з платформи державних закупівель Прозорро та покриває як найбільші міста України, так і найменші села”, — відзначила Юлія Гречка, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”.

Як розповів керівник проекту «Антикорупційна карта», сьогодні в їхній базі знаходиться 390 тисяч тендерів.

«Сьогодні у нашій базі ремонтів є 390 тисяч тендерів. І за нашими підрахунками це відповідає 9% усіх закупівель на Прозорро. Ми розуміємо, що це велика кількість, і ми не захищені від помилок розпізнавання адрес. Тому буквально вчора ми запустили оновлення карти, які дозволяють користувачам вручну вносити зміни та допомагати нам покращувати інструмент», — відзначив Ілля Коротенко.

Наразі у кожного громадянина є можливість побачити на карті, де мав відбутися ремонт, і в разі його відсутності повідомити «Антикорупційному штабу». У свою чергу, активісти повідомлять замовнику та підряднику про те, що ремонтні роботи не проводяться. Відповідно, це спонукатиме останніх звертати увагу на проблему і оперативно вирішувати її. Якщо ж підрядник чи замовник не звернуть увагу на звернення, тоді активісти направляють скаргу в правоохоронні органи.

За словами організаторів карту використовують 25 тисяч користувачів.

Також під час презентації було представлено і ТОП найдорожчих ремонтів у Дніпрі. Це, зокрема, ремонт Набережної Перемоги за приблизно 700 мільйонів гривень, ремонт Центрального мосту за 400 мільйонів та утримання автошляхів у Дніпрі.

Випробувати «Антикорупційну карту ремонтів» можна за посиланням.

«Наше місто славиться не тільки великими ремонтами, такими як ремонт моста, у Дніпрі також проводиться багато ремонтів будинків, ліфтів, вікон тощо. І ми часто не усвідомлюємо, який обсяг коштів виділяється з бюджету на ремонти, і ми не відчуваємо себе замовниками цих робіт, але ж це фінансується з наших з вами податків. А такий інструмент як Антикорупційна карта ремонтів допоможе поширити коло людей, які ці кошти контролюватимуть і будуть залучені до перевірок проведення ремонтних робіт у місті”, — підсумував дніпровський активіст Ілля Рибаков.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Как украинцы относятся к решению КСУ про е-декларирование: результаты опроса
Где в Днепре разоблачители коррупции могут получить бесплатную правовую помощь
Проект активистов Днепра вошел в десятку лучших молодежных практик в Украине
В Днепре состоится антикоррупционный тренинг
Прокуратура Днепропетровской области отчиталась о результатах работы