Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Днепропетровщине открылся первый совместный ЦНАП громады и района

21 октября в Солонянской ОТГ Днепропетровской области при поддержке Программы «U-LEAD с Европой» открылся новый ЦНАП и два удаленных рабочих места администраторов ЦНАП. Более 30 тысяч жителей громады и района смогут получить 127 административных услуг в современных и комфортных условиях, сообщает ДЦРМС (далее – УКР.).

ЦНАП розташований на першому поверсі двоповерхової будівлі Солонянської селищної ради, в якій проведено капітальний ремонт за кошти субвенції з державного бюджету та бюджету громади. Приміщення облаштовано для потреб людей з інвалідністю, також у ньому є дитячий куточок. Поряд з ЦНАП громада створює парк дозвілля та відпочинку.

Олена Лічманенко, заступниця директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації: «З відкриттям ЦНАП у Солоному дається великий старт до урочистого відкриття ЦНАП у громадах Дніпропетровської області, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Це значить, що наша улюблена Дніпропетровщина суттєво збагатиться на сучасні, європейські центри, в яких мешканці відчують справжню турботу про них з боку влади. Наразі, мережа ЦНАП, яка функціонує в регіоні, є найбільшою та найдружнішою в Україні». 

Допомогу в інституційному створенні центру та устаткуванні меблями й технікою одинадцяти робочих місць у ЦНАП та двох віддалених робочих місць у старостатах громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Всі працівники пройшли навчання з підвищення кваліфікації, розроблене українськими та шведськими експертами.

Надія Біленко, експерт Програми «U-LEAD з Європою» взяла участь у святковому відкритті ЦНАП: «Ми дуже раді, що завдяки спільним зусиллям місцевої, центральної влади та міжнародної програми допомоги мешканці Солонянської громади та району будуть отримувати якісні адміністративні послуги. Сподіваємось, новий ЦНАП стане осередком європейських цінностей та майданчиком для розвитку громади».

Олена Тертишна, директорка Дніпропетровського центру розвитку місцевого самоврядування також привітала мешканців і зазначила: «Солонянський Центр надання адміністративних послуг є символом децентралізації, адже він став першим в області спільним ЦНАП об’єднаної територіальної громади та районної державної адміністрації.  Дизайн центру, розроблений фахівцями Програми «U-LEAD з Європою», дозволив громаді створити відкритий європейський простір надання адміністративних послуг, де буде зручно кожному мешканцю – від малого до великого».

Михайло Копейко, голова Солонянської ОТГ: «Я вдячний міжнародним партнерам за комплексну підтримку в створенні належного ЦНАП. Ми впевнені, що адміністративні послуги тепер будуть надаватися якісно та шивидко, а Солонянський ЦНАП стане центром розвитку громади та району».

Нагадаємо, що в рамках Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» буде створено та модернізовано до 600 ЦНАП у громадах України до кінця 2020 року.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Диджитал ВИЗА» — для криворожан: шеринг документов и новые е-сервисы
Сформовано Порядок денний у сфері адмінпослуг на 2021 рік
Закон про админсбор — таблетка от непрозрачных платежей за услуги государства и громад
На Днепропетровщине появился еще один «передвижной» ЦНАП
Руководителей ЦНАП Днепропетровщины научат управлять конфликтами