Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Днепропетровщине появится современное отделение экстренной медпомощи

В 2020 году во всех регионах Украины впервые появятся современные отделения экстренной медпомощи. Всего их будет 25. «Приемные отделения» нового поколения создадут на базе клиник интенсивного лечения. Туда будут доставлять людей, нуждающихся в экстренной помощи, и «скорые», и кто угодно просто машиной. Об этом рассказал директор Днепропетровского областного центра экстренной медицинской помощи Радий Шевченко (далее – УКР.).

У 2020-му медзаклади країни перейдуть на нову модель фінансування – за принципом «гроші ідуть за пацієнтом». Держава через Національну службу здоров’я України «закуповуватиме» у лікарень послуги для населення. Все – згідно з програмою медичних гарантій.

«Екстрена медична допомога також увійде до переліку таких послуг, – зазначив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко. – Наш центр зараз у процесі автономізації. З 1 січня 2020-го вже матимемо комунальне некомерційне підприємство, тож будемо готові працювати за новими правилами».

Вже з квітня 2020-го, аби безоплатно пройти обстеження чи отримати консультацію профільного фахівця, пацієнт повинен буде взяти направлення у сімейного лікаря або терапевта. Проте це не стосується виклику «швидкої» та надання екстреної меддопомоги. Держава заздалегідь оплачуватиме «готовність» надавати таку послугу, а отже, жодного документа для її безкоштовного отримання людині надавати непотрібно.

Аби привести надання цього виду допомоги до світових стандартів, в усіх обласних центрах при клініках інтенсивного лікування облаштують спеціальні відділення. Їх оснастять ангіографами та іншою сучасною апаратурою. Екстрену допомогу надаватимуть висококласні спеціалісти – у режимі 24/7. Там буде і реанімація, і операційні. Все – для порятунку людей навіть у найважчому стані.

«Це буде зручно і для пацієнтів, і для бригад екстреної меддопомоги. Все в одному місці. Зараз, приміром, малюків доставляють до дитячої клініки, постраждалих від опіків – до 2-ї міської, пацієнтів з інфарктами – до лікарні швидкої допомоги або обласного діагностичного центру», – розповів Радій Шевченко.

Програма медичних гарантій передбачає також створення в областях сучасних диспетчерських із GPS-навігатором. А ще – закупівлю 460 нових «швидких». Їх поставлять до центрів екстреної медичної допомоги в усіх областях.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В экстренную медпомощь Днепропетровщины вдохнут новую жизнь