Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Годовщина безвиза. 5 цифр о путешествиях украинцев за границу

11 июня 2017 года в Украине начал действовать безвизовый режим с Европейским союзом. Украинцы с биометрическими паспортами получили возможность свободно путешествовать в страны ЕС (кроме Ирландии), а также в Исландию, Лихтенштейн, Норвегию и Швейцарию, входящие в Шенгенскую зону, но не являющиеся членами ЕС. Суспільне собрало пять главных цифр о безвизе (далее — УКР.).

3 роки діє безвізовий режим з ЄС

11 червня 2017 року в Україні почав діяти безвізовий режим з Європейським союзом. Угоду про безвіз підписали у Стразбурзі 17 травня п’ятий президент Петро Порошенко й тодішній голова ЄС Антоніо Таяні.

Українці отримали можливість на безвізові поїздки до країн ЄС (окрім Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами Євросоюзу. Все, що необхідно мати для безвізової подорожі – це біометричний паспорт, медичну страховку, зворотні квитки та мати змогу підтвердити місце проживання й наявність певної суми коштів.

49 мільйонів разів українці з’їздили до країн ЄС

Згідно з даними Державної прикордонної служби, за три роки безвізу українці здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн ЄС, як за біометричними так і не біометричними паспортами.

Найбільш популярним серед українців є кордон з Польщею, крім того активно користувалися кордоном з Угорщиною та Румунією, трохи менше – зі Словаччиною. За час безвізу зросла популярність авіаперельотів, а найменш популярним є морське сполучення.

44-те місце посіла Україна в «Індексі паспортів»

На початок 2020 року Україна посідала 44 місце в «Індексі паспортів», який щокварталу оприлюднює британська консалтингова агенція Henley & Partners. Цей рейтинг вимірює рівень свободи в пересуванні світом громадян певної держави.

Місце держави в «Індексі паспортів» залежить від кількості країн і територій, які громадяни можуть відвідати без візи або отримуючи її по прибуттю. Наразі українці можуть відвідати без віз або за спрощеною системою 129 країн, а загалом у рейтингу присутні близько 200 країн світу.

3 мільйони українців з’їздили до ЄС за перші два місяці 2020 року

У 2018 році українці здійснили 17,5 млн поїздок до країн ЄС, у 2019 – 18,65 млн. У 2020 кількість поїздок могла б бути ще більшою, бо тільки за січень і лютий 3 млн українців відвідали країни ЄС, що на 700 тис. більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Але через глобальний карантин, спричинений пандемією COVID-19, більшість країн обмежили в’їзд, а регулярне міжнародне авіаційне сполучення призупинилося.

11 країн ЄС були найпопулярнішими серед українців

За даними прикордонників, у 2019-2020 роках перелік популярних для відвідування країн ЄС українці значно розширився. Якщо в 2017 році найбільшим попитом користувалися такі країни як: Італія, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина, то далі цей список поповнився ще й Австрією, Грецією, Іспанією, Італією та Чехією.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Как украинцы относятся к решению КСУ про е-декларирование: результаты опроса
Как изменятся условия безвизовых поездок в ЕС в 2021 году
Более 5 млн. биометрических паспортов оформили украинцы за первый год безвиза
Днепрянам рассказали, в какие дни и время суток авиакомпании выставляют самые интересные цены на билеты