Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Днепропетровщина: накануне выборов продолжаются замены членов ТИК

В Днепропетровской областной территориальной избирательной комиссии замен в октябре не было, зато в большинстве ТИК области происходили замены, в том числе руководящего состава комиссий. Больше всего замен у партий «За майбутнє» и «Голос», сообщает ОПОРА (далее — УКР.).

Дніпровський район

У Дніпровській міській ТВК 4 жовтня замінили членів комісії від партії «Голос»: Євгена Текут’єва на Святослава Крутоуса, Олену Текут’єву на Івана Погорелого.

Дніпровська районна територіальна виборча комісія 15 жовтня замінила голову Віталія Вишинського на Олександра Александрова («За майбутнє»). А 19 жовтня — 3 членів комісії від партій «Патріоти Волині», «Солідарність жінок України», ВО «Батьківщина».

Криворізький район

13 жовтня відбулися дві заміни у Криворізькій міській територіальній виборчій комісії: Світлану Козякову замінили на Марину Буру («За майбутнє»), Олександра Курмаза на Дениса Лук’янова («За майбутнє»).

У Криворізькій районній територіальній виборчій комісії протягом жовтня відбулася заміна члена комісії від партії «За майбутнє».

21 жовтня в Новопільській сільській ТВК була замінена голова комісії Людмила Сіренко на Олену Повалій («Час змін»), а також два члени комісії від партії «Опозиційна платформа – За життя». В Новолатівській сільській ТВК був замінений член комісії від партії «Опозиційна платформа – За життя». В Широківській сільській ТВК відбулась заміна члена комісії від партії «Соціальна реконструкція». В Нивотрудівській сільській ТВК було 2 заміни членів комісії від ВО «Батьківщина». В Широківській селищній ТВК замінили секретаря від партії «Європейська солідарність», в Гречаноподівській сільській ТВК – секретаря від партії «Слуга Народу». В Глеюватській сільській ТВК були замінені три члени комісії від «Європейської солідарності».

Камя’нський район

У  Камя’нській міській ТВК замін серед членів ТВК у жовтні не було. У Дніпровській районній в місті  Кам’янське ТВК відбулася заміна члена комісії від «Партії Регіонів», у Заводській районній в місті Кам’янське ТВК замінили членів комісії від «Партії Регіонів» та «Європейської солідарності».

У Верхівцевській міській ТВК відбулася заміна члена комісії від партії «За майбутнє». У Верхньодніпровській міській ТВК відбулися 3 заміни членів комісії від партій «За майбутнє», «Голос», «Слуга Народу».

В Жовтоводській міській ТВК протягом жовтня відбулося 4 заміни: голова комісії («Голос»), секретар комісії («Блок Вілкула «Українська перспектива»), 2 члени комісії від партії «Європейська солідарність».

Новомосковський район

У Новомосковській міській ТВК протягом жовтня відбулося 5 змін: по 2 від ВО «Батьківщина» та «Голос», одна від партії «За майбутнє». Зі складу комісії виключено представників від партій «Соціалісти» та «Лібертаріанська партія 5.10» через невідвідування засідань.

У Новомосковській районній ТВК було 2 заміни від партій «За майбутнє» та «Європейська солідарність».

Павлоградський район

У Павлоградській міській ТВК відбулася одна заміна члена комісії від партії «Голос». У Павлоградській районній ТВК – 3 заміни («Голос», «Команда Дніпра», ВО «Батьківщина»). Після заміни представники партії «Голос» так і не з’явилися на засідання до жодної комісії.

Синельниківський район

У Синельниківській міській територіальній виборчій комісії Синельниківського району 15 жовтня відбулися 2 заміни членів ТВК від партії «Голос». У Першотравенській міській ТВК також були замінені два члени комісії від «Голосу» та один від партії «За майбутнє».

Нікопольський район

Голова Нікопольської міської ТВК Вікторія Калюжина була замінена на Уляну Фоменко («Опозиційна платформа – За життя»), членкиню комісії Марину Виноградову замінили на Марину Чорну («Опозиційна платформа – За життя»).

Відповідно до ч. 4 ст. 208 Виборчого кодексу повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково, в тому числі і у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Подання про заміну члена виборчої комісії вноситься суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, на паперових носіях та в електронному вигляді до відповідної виборчої комісії за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією. До подання додаються документи, передбачені  частиною дев’ятою  статті 203,  частиною четвертою  статті 204 Виборчого кодексу. Зазначене подання під час виборчого процесу, а також у період з моменту формування складу територіальних виборчих комісій до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів підлягає обов’язковому розгляду у п’ятиденний строк, але не пізніше останнього дня перед днем голосування, а поза межами виборчого процесу — у місячний строк з дня надходження.

За коментарями звертайтеся:
Вадим Головченко, координатор Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області.
тел.: 0678506592

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Кривой Рог: городская избирательная комиссия объявила результаты «второго тура»
Накануне голосования в Кривом Роге происходят замены членов избирательных комиссий
Повышение соцвыплат, бесплатный проезд и пиар от президента — что в своей агитации предлагают кандидаты на должность городского головы Кривого Рога
Эксперт Роман Сердюк: об итогах местных выборов в Днепре и административной реформе
Агитационная активность кандидатов во «втором туре» выборов городского головы Кривого Рога: наружная реклама