Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Днепропетровщина: Накануне выборов в Каменском распространяют газеты-клоны

В городе Каменское Днепропетровской области наблюдатели ОПОРЫ зафиксировали две газеты с похожими названиями — «Любимый город. Н» и «Любимый город. ДЗ». Первую раздают в агитационных палатках ВО «Батькивщина», вторая — местное периодическое издание, которое выходит с 2017 года (далее — УКР.).

Спостерігач ОПОРИ в агітаційному наметі політичної партії ВО «Батьківщина» отримав газету «Любимый город. Н». Для порівняння він придбав газету «Любимый город. ДЗ». Назви газет виконані одним шрифтом та в однакових кольорах, відмінність тільки у маленьких літерах ДЗ та Н, які додані до назви. На фотографіях перша газета розташована ліворуч, друга – праворуч.

Газета «Любимый город. ДЗ» виходить щосереди з 2017 року. В ній розповідаються місцеві новини, є рубрики: політика, події, культура, новини спорту, афіша заходів. Часто публікуються матеріали про діяльність міського голови Андрія Білоусова.

В єдиномуцьогорічному номері газети «Любимый город. Н» від 2 жовтня розповідається про кандидатів від ВО «Батьківщина» у депутати та Максима Голосного, кандидата на посаду міського голови. В багатьох публікаціях критикується діяльність чинного міського голови Андрія Білоусова.

У вихідних даних газети «Любимый город. ДЗ» за 30 вересня написано, що її засновник – Кондратюк А.М., видавець – ПП «ДС Колегія», головний редактор – Бугаєв А. А. Тираж – 19500 примірників. У вихідних даних газети «Любимый город. Н» за 2 жовтня — засновник та видавець Воєвода А. В., головний редактор – Дмитренко Я.М. Тираж – 20000 примірників.

3 жовтня міській голова Андрій Білоусов записав відеозвернення, в якому звинуватив політичних опонентів у використанні брудних технологій.

ОПОРА зв’язалася з видавцем газети «Любимый город. ДЗ» Станіславом Дяченком. «Я вражений, що клонують нашу газету. Це означає, що вона користується попитом та авторитетом. Змінили одну букву і вийшов якісний клон. Я та наша редакція не маємо стосунку до цього видання. Прикро, що «Батьківщина» розпочала виборчу кампанію з обману, підсовуючи виборцям несправжню газету. Навіщо копіювати наш дизайн? Якщо у вас зареєстрована ця назва, зробіть свій дизайн, заголовки, шапки та працюйте», — прокоментував Станіслав Д’яченко.

ОПОРА зв’язалася з Сергієм Худовичем, кандидатом у депутати до Кам’янської міської ради від ВО «Батьківщина». Він розповів: «Це вони створили клон. Наша газета зареєстрована у 2009 році, в них – у 2017-му. Наша приватна компанія ТОВ «Трініті інвест груп» має договір про перекупку прав на друк цієї газети. Дизайн —  наш. Газета в такому оформленні виходила у 2009 – 2010 роках, можна піти до бібліотеки та побачити це. Потім газета не виходила. Ми відчуваємо соціальну відповідальність за те, щоб люди дізнавалися альтернативні точки зору, тому було вирішено поновити випуск газети. Те, що ми її розповсюджуємо через «Батьківщину», – це наше право, з ким домовились, з тим і працюємо. В нас є волонтери, які розносять газету по під’їздам, будинкам. Я не тільки кандидат в депутати, а ще й співзасновник фірми, яка випускає цю газету.»

За коментарями звертайтеся:

Вадим Головченко, координатор Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області.

тел.: 0678506592

e-mail:oporavadim@gmail.com

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Стратегии развития городов должны учитывать проблему изменения климата
«Хотим дышать». Более ста жителей Каменского вышли на экологический митинг
Местные выборы: кандидаты на пост городского головы Каменского
В Каменском уничтожают зелёных великанов
Вредные выбросы в Каменском зашкаливают