Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У чому причини низької явки виборців Дніпра

Явка на місцевих виборах завжди була низькою. У цьому році могли вплинути, по-перше, карантинні умови. По-друге, певні пасивність і розчарування виборців. Пікове піднесення суспільної активності було рік тому на президентських, потім на парламентських виборах. Зараз на фоні наявної соціології бачимо падіння як рейтингів політичних сил, які мали дуже високу підтримку, так і рейтингу Президента.

Про це в ефірі телеканалу D1 заявила регіональна координаторка Виборчої Ради Дніпра та Мережі UPLAN Анна Колохіна.

Насправді ми, українці, не дуже часто розмірковуємо, як покращити своє життя тут, у своїй місцевості. У нас досі люди погано орієнтуються, які питання вирішуються на місцевому рівні, які на національному. Окрім цього, не всі розібралися у новаціях стосовно того, за кого потрібно голосувати — за партію, чи за людину. Це також знайшло певний відгук.

«Взагалі від чого ми рахуємо явку? Від кількості виборців у виборчому реєстрі. Постає питання до виборчого реєстру: наскільки він відповідає дійсності і реальній ситуації? Перепису населення не було дуже давно. Знову ж таки, про можливості щодо зміни місця реєстрації знало не дуже багато людей і не так багато скористалося. Тож маємо купку моментів, які складають комплексу проблему», — зазначила Анна Колохіна.

Якщо говорити про вибори Дніпровського міського голови та депутатів міськради, певну роль у низькій явці виборців зіграла існуюча ілюзія певної визначеності результату.

Детальніше дивіться у сюжеті: https://bit.ly/3kwB5Ca

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Анна Колохина: об электоральных предпочтениях днепрян и “черных” социологах
У Дніпрі створили “Запитальник” для кандидатів у депутати
Как в Днепре прибегают к манипуляциям накануне выборов
В Днепре рассказали, как в домашних условиях избавиться от стресса
Экстремальные развлечения подростков: влияние карантина или появление нового типа детей