Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі розробили «Запитальник» для кандидатів у мери та депутати

У Дніпрі створили «Запитальник» для кандидатів у депутати, який допомагатиме дніпрянам зробити свій вибір 25 жовтня 2020 року. Про це в ефірі «Українського радіо Дніпро» розповіли регіональна координаторка Виборчої Ради Дніпра Анна Колохіна та директор ГО «Інститут реформ та інновацій», експерт Виборчої Ради Дніпра Роман Сердюк, повідомляє Суспільне.

За їхніми словами, «Запитальник» розробили в рамках проєкту «Свідомий вибір до органів місцевого самоврядування-2020».

Як зазначила Анна Колохіна, «Запитальник» має два варіанти – щодо виборів до Дніпровської міської ради та щодо виборів до Дніпропетровської обласної ради.

«Ми вважаємо, що питання, які є в цих «запитальниках», є саме тими питаннями, відповіді на які дозволять громадянам зробити раціональний, свідомий вибір під час голосування 25 жовтня. Запитальники розміщені на сайті Дніпровського центру соціальних досліджень, також на сторінці Виборчої Ради Дніпра», – зауважила Анна Колохіна.

Чпстина запитань увійшла до порядків денних онлайн-обговорень, які вже відбулися з кандидатами на посади міського голови Дніпра та в депутати міськради.

«Далеко не всі кандидати й не всі політичні сили були готові до такого спілкування. Ми надсилали запрошення всім, але наразі у цих обговореннях взяли участь представники 5 політичних сил з 15, які йдуть на вибори до Дніпровської міської ради. Тобто лише третина була готова до такого діалогу. Запитання були достатньо гострими. Вони стосувалися бачення представників політичних партій щодо їхньої подальшої взаємодії з громадою. Підіймали питання звітування перед громадою – як депутати або кандидати на посаду міського голови планують це робити, були озвучені достатньо цікаві думки. Багато часу приділили економічним питанням, питанню про шляхи збільшення бюджетних надходжень до міської ради. Підіймалися болючі питання медицини, соціального захисту, забезпечення безпеки й правопорядку в місті», – розповіла Анна Колохіна.

12-13 жовтня Виборча Рада Дніпра планує провести онлайн-обговорення за участі кандидатів у депутати Дніпропетровської обласної ради.

«Зараз намагаємося підвищити рівень інформованості виборців про основні суб’єкти виборчого процесу», – зазначила Анна.

Експерт Виборчої Ради Дніпра Роман Сердюк розповів, що «Запитальник» з’явився після вивчення запитів виборців – жителів регіону.

«Він простий, зрозумілий для кожного виборця – для того, щоб громадянин, знаючи свої актуальні проблеми, міг проаналізувати, яка ж з партій або з кандидатів відповідає його очікуванням більше за інших», – сказав Роман Сердюк.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Спростовуємо міфи щодо законопроєкту «Про адміністративний збір»
Адмінпослуги та адмінпроцедура: підсумки квітня 2023
Адмінпослуги та адмінпроцедура: підсумки березня
«Особливість наших моніторингових досліджень — надання рекомендацій для покращення рівня сервісу ЦНАП», — Анна Колохіна, координаторка Мережі UPLAN у Дніпропетровській області
Адмінпослуги та адмінпроцедура: підсумки листопада й зміни в грудні