Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Кривом Роге до сих пор не назначена дата повторного голосования

Криворожская городская территориальная избирательная комиссия не может назначить дату повторного голосования из-за того, что доверенные лица кандидата на должность городского головы Кривого Рога снова обжалуют постановления ТИК об итогах голосования. Кроме того, комиссия не может собрать кворум для проведения заседания, сообщает ОПОРА (далее — УКР.).

Нагадаємо, що 12 листопада були оголошені результати «першого туру» виборів після того, як довірені особи кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Дмитра Шевчика програли суди проти територіальної виборчої комісії, в тому числі апеляційні.

Планувалося, що дату повторного голосування оголосять на наступному засіданні у п’ятницю 13 листопада. Натомість спочатку не було кворуму серед членів ТВК, а потім стало відомо, що довірені особи Дмитра Шевчика подали скаргу до суду через незгоду з цифрами, оприлюдненими у протоколі від 12 листопада про результати голосування з виборів Криворізького міського голови.

В протоколі, оприлюдненому 12 листопада, за Юрія Вілкула проголосували 80 тис. 655 виборців (46,27%), за Дмитра Шевчика – 45 тис. 213 виборців. 13 листопада комісія оприлюднила уточнений протокол. Кількість виборців, які віддали голоси за Юрія Вілкула, не змінилися, але відсоток у протоколі зазначений інший – 44, 96%.

16 листопада на 17:00 був анонсований брифінг голови Криворізької міської ТВК Валентина Орлова, але за годину до початку його скасували.

Як зазначив Валентин Орлов у коментарі ОПОРІ, в понеділок, 16 листопада, довірені особи кандидата Дмитра Шевчика знову подали позов до суду вже через уточнений протокол від 13 листопада. Попередній суд щодо оскарження протоколу комісії від 12 листопада, за словами голови ТВК, довірені особи програли.

Крім того, комісія ніяк не може зібратись через відсутність кворуму. Присутніми можуть бути тільки 10 членів комісії, двоє з них наразі представляють позицію Криворізької ТВК в суді. Деякі члени комісії знаходяться на самоізоляції в очікуванні результатів тестування на коронавірус. Поки що є один підтверджений випадок захворювання у працівника комісії, якій спілкувався зі всіма членами комісії.

У ч. 6 ст. 278 Виборчого кодексу України зазначено, що міська (міста з кількістю виборців 75 тисяч і більше) територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення повторного голосування, якщо до виборчого бюлетеня на виборах міського голови було включено більше двох кандидатів на посаду міського голови і за підсумками голосування в день виборів жоден із кандидатів не отримав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Диджитал ВИЗА» — для криворожан: шеринг документов и новые е-сервисы
В Кривом Роге состоялся велопробег Дедов Морозов
В Кривом Роге приняли бюджет на 2021 год
Первая сессия новоизбранного Криворожского горсовета: присяга, избрание секретаря и одиночный пикет
Кривой Рог: городская избирательная комиссия объявила результаты «второго тура»