Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Хто може отримати через ЦНАП у Дніпрі паспорт громадянина України відразу з номером картки платника податків

ЦНАП у Дніпрі наразі надає послугу ID-14. Вона дозволяє отримати паспорт громадянина України у вигляді ID-картки вперше після досягнення людиною 14-річного віку з одночасним присвоєнням номера платника податків.

Про це під час прямої телефонної лінії 27 січня повідомив заступник начальника управління адміністративних послуг і дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур ДМР Андрій Трикоз.

«Наразі послуга ID-14 доступна мешканцям Шевченківського, Новокодацького та Амур-Нижньодніпровського районів. На час карантину отримати паспорт у вигляді картки громадяни можуть незалежно від місця реєстрації. Умови надання послуги: вік від 14 до 18 років, зареєстроване місце проживання та відсутність запису в обліку реєстрації платників податків. Необхідні документи – свідоцтво про народження,  довідка про реєстрацію місця проживання та паспорт хоча б одного з батьків. Термін виконання послуги – 20 робочих днів. Вона надається безкоштовно», – сказав Андрій Трикоз.

Також він додав, що у ЦНАП можна отримати ID-картки замість паспорта зразка 1994 року, або (за бажанням) у разі зміни документа при досягненні 25- та 45- річного віку, а також замість втраченого або вкраденого паспорта зразка 1994 року чи ID-картки.

Зі свого боку начальниця відділу ЦНАП «Правобережний» Ліна Цумер нагадала: «У ЦНАП  надається комплексна послуга «єМалятко». До неї належать: державна реєстрація народження дитини;  призначення допомоги при народженні дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях; реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому. Щоб усе це отримати, достатньо лише однієї заяви батьків і мінімум документів. Слід також зауважити, що послуга «єМалятко» надається тим сім’ям, новонароджені в яких не досягли місячного віку. Інакше слід звертатися до РАГСу».

Ліна Цумер також звернулася до мешканців Дніпра з проханням дотримуватися карантинних обмежень і відвідувати відділи ЦНАП у масках і рукавичках.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Адмінпослуги та адмінпроцедура: підсумки березня
ЦНАПи Дніпропетровщини отримали ще 3 мобільні валізки від міжнародних партнерів
Понад 1 тис консультацій та адмінпослуг за місяць надають на Дніпропетровщині завдяки мобільним ЦНАПам
Експерти дослідили якість сервісу в управліннях соцзахисту: результати опитування
Як змінилась робота ЦНАП в умовах війни? Результати дослідження