Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі мітингували проти підвищення тарифів на комунальні послуги

Біля ДнепрОГА сьогодні пройшов мітинг проти підвищення тарифів на енергоносії для населення. На нього прийшли близько 100 жителів міста і області, повідомляє Відкритий.

Основною вимогою мітингувальників було зниження тарифів. Сьогодні вони, на думку присутніх, вже практично зрівнялися з реальними доходами громадян.

За підсумками мітингу була прийнята резолюція, яку вирішено направити Президенту України Володимиру Зеленському. Основними її вимогами стали відправка чинного Кабінету міністрів у відставку в повному складі, а також приведення тарифів до величини, що не перевищує 15% від сукупного середнього доходу української родини, що було зафіксовано в редакції закону України про послуги ЖКГ, прийнятого в 1999 році. Ще одна вимога, висунута мітингувальниками — заборона стягувати плату за транспортування енергоносіїв, включивши цю послугу в загальний тариф.

Відкритий взяв коментарі з цього приводу у голови Дніпровської обласної ради Миколи Лукашука. Він повідомив, що 14 січня в облраді створено робочу групу з аналізу ситуації, пов’язаної із зростанням цін на енергоресурси і тарифів на послуги ЖКГ. До робочої групи увійшли голова облради, його заступники та голови усіх депутатських фракцій.

Перше засідання робочої групи пройшло 14 січня. Чергове має відбутися не пізніше понеділка.

«Ми проведемо аналіз цін на житлово-комунальні послуги на території нашої області, з’ясуємо, чому тарифи різних комунальних підприємств, що надають одну і ту ж послугу, можуть істотно відрізнятися один від одного. Наприклад, у водоканалів розбіг тарифів може становити від 5 до 25 гривень за кубометр водопостачання і водовідведення. При цьому втрати в окремих водоканалів при транспортуванні води досягають 30% через незаконні врізки в трубопроводи. Нам ще до нинішнього підвищення тарифів вдалося в Криничках знизити ціни на водопостачання з 15,50 до 7,50 гривень за кубометр. Ще однією проблемою є те, що Аульському водоводу тарифи затверджує НКРЕКП України, а іншим водоканалам, підпорядкованим облраді, сама облрада. І така ж ситуація по всіх КП, який поставляють енергоносії. Ми вважаємо, що тарифи їм повинні встановлювати органи місцевого самоврядування, а не НКРЕКП», — заявив Микола Лукашук.

Також він повідомив, що робочою групою буде підготовлено і направлено звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою зниження цін на електроенергію, природний газ та інші житлово-комунальні тарифи для населення, яке буде затверджено на найближчій сесії Дніпропетровської обласної ради.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині жінки військових вийшли на мирний пікет
У Кривому Розі пройшов мітинг за узаконення автономного опалення
У Дніпрі знову мітингували проти шкідливих викидів металургійного заводу
«Дихати нічим». У Дніпрі мітингували проти викидів металургійного заводу
У Дніпрі пройшов мітинг на підтримку жінки, яка вдарила співмешканця ножем, захищаючи доньку