Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Про COVID-вакцинацію, бебі-бокси та соцвиплати: останні новини від Дніпропетровської ОДА

Медики Дніпропетровщини, які перехворіли на COVID-19, отримали матеріальну допомогу. В області створили мобільні бригади для вакцинації від коронавірусу. До регіону надійшла чергова партія «пакунків малюка». Про це під час публічного звіту обласної влади розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Держава піклується про зменшення вартості комунальних послуг. Із 1 лютого гранична ціна на газ – 6, 99 грн за кубометр, – сказала Ольга Горб. – Можна оформити й житлову субсидію. У лютому на покриття витрат за комуналку в область надійшло майже 460 млн грн».

216 медикам регіону виплатили по 10 тис грн. Це разова допомога для працівників «швидких» та госпітальних баз, які перехворіли на коронавірус. Кошти – з обласного бюджету.

«У лютому від держави надійшло майже 312 млн грн. Вони для виплат малозабезпеченим, багатодітним, одиноким матерям, людям з інвалідністю», – сказала Ольга Горб. 

На Дніпропетровщині створили 37 мобільних бригад, які робитимуть щеплення від коронавірусу. У кожній – лікар та дві медсестри. Візьмуться за справу, щойно регіон отримає вакцину.

 «Тривають поставки «пакунків малюка».  До області вже надійшло 1419 бебі-боксів. Їх передають до пологових будинків регіону та управлінь соцзахисту», – розповіла Ольга Горб.

В області відбудеться поетичний онлайн-батл. Його організовують бібліотеки Кам’янського до 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

«Учасникам потрібно  записати відео, де вони читають будь-який з віршів поетеси. Надіслати його організаторам до 20 березня, – пояснила Ольга Горб. – А ще можна долучитися до флешмобу «Читаємо Лесю», який проводить Обласна дитяча бібліотека. Просто записати на відео вірш та розмістити його у соцмережах».

24 спортсмени можуть представити Дніпропетровщину на Олімпійських іграх-2021. Перелік кандидатів затвердило Міністерство молоді і спорту. Серед них – легкоатлетки Ярослава Магучіх та Анна Рижикова-Ярощук, веслувальники Іван Довгодько та Анастасія Коженкова, плавці Денис Кисіль та Андрій Говоров, борчиня вільного стилю Ілона Прокопевнюк, метальник молота Михайло Кохан.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.