Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі перевіряють пожежну безпеку у соціальних закладах: що кажуть фахівці?

У Дніпрі таких закладів — 87. До одного з них уже навідалися рятувальники. Це навчально-реабілітаційний центр для малят із вадами мовлення, слуху та аутизмом.

Вогнегасник, датчики диму, та запасні виходи. У Дніпрі перевіряють пожежну безпеку у соціальних закладах. Це і будинки для літніх людей, інтернати, дитячі навчальні центри, та санаторії. Чи знайшли недоліки та яке покарання чекає на порушників, пише 34 канал.

Два тижні тому у Харкові спалахнув будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб. Ще 5 постраждало, їх доправили до лікарень. Відомо, що у будівлі не було жодного вогнегасника. Того самого дня до будинку приїхав Президент. Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих і анонсував низку перевірок соціальних закладів.

Треба по всій країні знайти такі об’єкти, щоб ми їх знаходили не в такі трагічні моменти, коли, на жаль, втрачено 15 людей”, — говорить Президент України Володимир Зеленський.

У Дніпрі таких закладів — 87. До одного з них уже навідалися рятувальники. Це навчально-реабілітаційний центр для малят із вадами мовлення, слуху та аутизмом.

За нормами, окрім сповіщувачів, у будівлі мають бути два виходи — звичайний і екстрений, біля кожного — по вогнегаснику. На стелі — пожежна сигналізація, а коридори просторі і без зайвих меблів. Стіни — не дерев’яні, і не пластикові — ці матеріали легкозаймисті. Ще одна обов’язкова умова — вікна без решіток.

Перший вогнегасник — на місці. У коридорі на стелі — димові датчики та план евакуації.

Другий, запасний вихід є, і він вільний. А от вогнегасника поруч — немає.

Як було з’ясовано в адміністрації закладу, його направили на обслуговування. Недолік був в тому, що посередині коридору стояла невелика шафа. Шляхи евакуації повинні бути вільними, треба нічим не захаращуватись”, — пояснює начальник відділу з попередження надзвичайних ситуацій ДСНС в области Данило Білоножко.
Ми забезпечені всією необхідною сигналізацією, гучномовцями, запасними виходами. Намагаємося робити все згідно з інструкціями і правилами”, — додає заступниця директора навчально-реабілітаційного центру корекційної роботи та інклюзивного навчання Ірина Кузьменко.

Наступним перевіряють санаторій на вулиці Березанівській. Тут на кожному поверсі — щонайменше дві пожежні шафи. Між поверхами — немає дверей, і це добре, — кажуть рятувальники. Для гасіння вогню на території є два водні резервуари по 40 тонн. Єдине порушення — коридори у санаторії пластикові.

Звичайно, ми приймемо до уваги ті зауваження, на які було звернуто увагу. Вони будуть виправлені у найкоротший строк”, — сказав заступник директора міського центру “Оздоровлення та відпочинок” Денис Чепур.

На усунення порушень рятувальники дають до 30-ти днів. Інакше — штраф.

П’ятдесят одну гривню. Та будуть складатись адміністративні позови до суду для того, щоб частково або повністю призупинити дані заклади”, — каже начальник відділу з попередження надзвичайних ситуацій ДСНС в области Данило Білоножко.

Перевірки пожежної безпеки у соціальних закладах триватимуть до кінця квітня.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.