Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпрі проходить конкурс ідей з реновації гаражів

Kонкурс ідей на концепцію майстерень для митців, студії для креативних індустрій, майданчика для культурних заходів та фондосховища оголосив Центр сучасної культури у Дніпрі (DCCC) — культурна інституція міжнародного рівня, створена, щоб посилити зв’язки міста зі світом.

DCCC функціонуватиме як платформа для співробітництва та обміну досвідом із митцями та експертами. Під одним дахом сконцентруються декілька публічних просторів: галерея, медіа-зона, сучасна бібліотека, коворкінг, івент-простір, лекторій, офіси для інших культурних інституцій, майстерні та кафе. Тут проходитимуть лекції, виставки, концерти, кінопокази, дискусії, форуми та інші проєкти, які пожвавлюватимуть культурне життя Дніпра.

Зараз відбуваються ремонтно-відновлювальні роботи в старому, секретарському, новому корпусах будівлі та у внутрішньому дворі. Крім того, на території подвір’я DCCC є ще гаражі, які раніше використовували для військових автомобілів та техніки. Всього гаражів 9, їхня загальна площа — 500 м2. Оскільки ми прагнемо влаштовувати резиденції для митців та представників креативних професій, планується облаштування цих приміщень під майстерні, студії, сховища та івент-простір.

Три гаражі будуть обладнані під фондосховище художніх робіт та техніки. Інші шість — під майстерні для митців та студії. Також, згідно з дослідженням, стан гаражних конструкцій дозволяє використовувати дах для облаштування майданчику, на якому можна проводити культурні заходи в теплу пору року.

ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ КОНКУРСУ Є:
  • Пошук функціонального та ергономічного рішення простору майстерень, сховищ та площі даху
  • Унікальність архітектурного рішення
  • Збереження існуючої конструкції
  • Відповідність сучасним трендам та цінностям Центру
  • Пошук найкращого архітектурно-планувального рішення, максимально функціональне використання простору
  • Інклюзивність просторів
  • Доступність для всіх вікових груп
ХТО МОЖЕ БРАТИ УЧАСТЬ:
Архітектори, урбаністи, художники, дизайнери та інші охочі без вікових обмежень. Подаватися можуть як окремі учасники, так і групи.
Детальніше про вимоги до приміщень, ключові дати, умови конкурсу, вимоги до оформлення проєктів та контактна інформація — за посиланням.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Молодь Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнського патріотичного конкурсу творчих робіт
Якщо мрієш про кар’єру в медіа: школярі Дніпропетровщини можуть взяти участь у всеукраїнському конкурсі «Репортер»
На Дніпропетровщині стартував відбір учасників для проєкту зі створення та підтримки молодіжних центрів
Стань новим молодіжним делегатом України до ООН: триває прийом заявок
Ветерани та родини полеглих захисників можуть отримати кошти на розвиток бізнесу