Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вона розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. 

Вакцина Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute в Індії, має локальну (торговельну) назву Covishield.

Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

21 лютого 2021 року Міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Вакцину Oxford/AstraZeneca  схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. Для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Словник сучасної української мови та сленгу обрав слово 2021 року
Дніпропетровщина отримала вакцину від COVID-19
Дніпропетровщина очікує поставку 37,5 тис доз вакцини від COVID-19
В Україну прибула перша партія з 500 тис доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield)