Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


За звання кращого читця позмагалися студенти Дніпропетровської та Запорізької областей

На Дніпропетровщині студенти-театрали змагалися у декламуванні віршів та прози. Хто став кращим, начальниця управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації  Наталія Першина.

«Конкурс присвятили 150-річчю від дня народження видатної поетеси та письменниці Лесі Українки. За звання кращого змагалися 15 студентів з Дніпропетровської та Запорізької областей», – розповіла Наталія Першина.

У першому турі конкурсанти декламували твори Лесі Українки. У другому – сучасну українську поезію або прозу. Вірші та оповідання учасники обирали самостійно.

Кращим читцем визнали студента ІІІ акторського курсу Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури Андрія Черкашина.

«Андрій вразив усіх членів журі. У другому турі він читав Довженка, а його взагалі важко декламувати. Це було дуже влучно та емоційно,  зазначив голова журі, народний артист України Іван Шепелєв.Оцінювали, чи змогли конкурсанти проникнути у художній задум, відчути й передати те, про що писав автор. Не всім це вдалося».

Друге місце – у студентки ІІІ курсу кафедри акторської майстерності та дизайну Запорізького національного університету Анни Черкунової. Третє – студентки ІІІ акторського курсу Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури Карини Каримової.

Переможці отримали дипломи та звання лауреатів міжрегіонального конкурсу.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.